BACKSTORY

Μεσαία τάξη και Ευκλείδιο θεώρημα - Τα funds παίζουν Τρ. Κύπρου - Τα δύσκολα στο ρεύμα

20-09-2021 | 07:28
Μοιράσου το

O κ. Τσακαλώτος ερίζει για το αν η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ. Είναι ο ίδιος που ήθελε να φορολογείται  με 80% συντελεστή εκείνο το εισόδημα που υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ ή τα 80.000 ευρώ. Άφηνε μια ευχέρεια όσο να ναι…

Ο κ. Τσακαλώτος που έτσι και αλλιώς με τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό δεν αποτελεί μέσο όρο για να ξιφουλκεί γι' αυτόν. Και επιπλέον δεν έχει ακόμη καταλάβει πως η μεσαία τάξη δεν θέλει άλλο αυτή τη φορολογική εμμονή. Βέβαια ο κ. Τσίπρας χθες μας είπε ότι ξεπουπούλιασαν τη μεσαία τάξη εξ ανάγκης για να βγούμε από τα μνημόνια. Μήπως να συνεννοηθούν λίγο μεταξύ τους γιατί μας έχουν μπερδέψει;

Κατά τα λοιπά η ΔΕΘ αποδείχθηκε προνομιακό κομμάτι της οικονομίας αν και τουλάχιστον από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν έλλειψε και η ένταξη της πολιτικής στην ατζέντα.

Για όσους πιστεύουν πως οι τράπεζες δεν είναι πολύ καλή επένδυση ας δουν και αυτό: Πάνω από 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου είναι η Senvest. Το ποσοστό της Senvest αυξήθηκε από το 4,02% στο 5,01%, το οποίο αναλογεί σε 22,338,748 δικαιώματα ψήφου της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, το μετοχικό της μερίδιο στην Τράπεζα Κύπρου, από το 6% στο 8.57%, αύξησε η CarVal Investors. Η Senvest Management LLC (Senvest) είναι εγγεγραμμένος επενδυτικός σύμβουλος που ιδρύθηκε από τον Richard Mashaal το 1997 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Επομένως όσα ακούγονται για συζητήσεις της τράπεζας με ελληνική συστημική τράπεζα μάλλον στερούνται της σχετικής βάσης.

Όσοι βιάζονται για investment grade... ας μην! Δεν ήρθε η ώρα της ελληνικής οικονομίας. Το θέμα αυτό μετατοπίζεται ή αργά το 2022 ή το 2023 που είναι και το πιθανότερο. Και όλα αυτά παρά τις σχετικές αναβαθμίσεις.

Αυτοί οι Εγγλεζάδες είναι άλλο πράγμα. Η άποψή τους για τον Covid είναι μικτή. Ο κόσμος όμως φοβάται και επειδή φοβάται δεν πιάνεται από τις κουπαστές στις ηλεκτρικές σκάλες. Έχουν λέει εξ' αυτού πολλές μα πολλές πτώσεις. Ξέρετε γιατί; Φταίει η κατάσταση μέθης. Οι στατιστικές νομίζω πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Αν πιστεύει ποτέ η Ευρώπη πως θα τους φτάσει... πλανάται!

Κατά τα λοιπά αν δεν το έχετε καταλάβει οι περισσότεροι ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος και ειδικά οι μικροί θα έχουν να αντιμετωπίσουν σύντομα την οργή των καταναλωτών. Γιατί ναι μεν το ρεύμα επιδοτείται οριζόντια αλλά η ΔΕΗ κάνει έξτρα έκπτωση 30%. Οπότε πρέπει να διαλέξουν. Να χάσουν τους πελάτες ή να γράψουν ζημιές και να κλείσουν. Θα ήθελα πολύ να δω να γίνεται πράξη αυτό που λέει στη διαβούλευση η ΡΑΕ ότι όσοι καταναλωτές δεν έχουν κλειδωμένα τιμολόγια θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο χωρίς ποινή. Δεν θα μείνει τίποτα σε ορισμένους νεοφώτιστους. Θα γίνει πράξη ή επειδή έχουν πέσει τα μεγάλα μέσα στο Σκρέκα η θεσμοθέτηση θα πάει πίσω;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.