BACKSTORY

Backstory: Attica ποιο Συμφέρον; - Τράπεζες και Βασιλεία ΙΙΙ - Γκόρτσος! Γκόρτσος!

08-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Attica Συμφέρον» με προνομιακό επιτόκιο 8,5%.

Ξεκίνησαν τα καταναλωτικά μιας και έφτασε η ανάκαμψη. Με ένα τέτοιο επιτόκιο- τόσα είναι τα επιτόκια των καταναλωτικών- δυσκολεύομαι να δω το συμφέρον. Όπως και να έχει η τράπεζα προσφέρει ένα καινούριο προϊόν- είχε καιρό να διαφημιστεί καταναλωτικό δάνειο. Η διαφορά που εντοπίζω με το παρελθόν είναι πως τέτοια περίοδο διαφημίζονταν ακόμη τα διακοποδάνεια ενώ εδώ μιλάμε για τη μετά διακοπών περίοδο και τις ανάγκες που ανακύπτουν από αυτήν (δίδακτρα, σχολικά είδη κλπ κλπ).

Η αλήθεια είναι πως διάβασα και ξαναδιάβασα αυτήν την επιστολή των διοικητών των ευρωπαϊκών τραπεζών μαζί και του δικού μας διοικητή, να τηρηθούν όσα προβλέπει η Βασιλεία ΙΙΙ και να μην ξεφύγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα προβλεπόμενα.

Δεν ξέρω αν η Επιτροπή είχε τέτοια πρόθεση. Πάντως επειδή η Βασιλεία ΙΙΙ είναι συμφωνία κυρίων και όχι νόμος ίσως ένα νόημα να είχε να μελετηθούν οι επιπτώσεις της εφαρμογής της στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα... Δεν φαντάζομαι να υπάρχει παρόμοια μελέτη έ;

Και δεν μπορώ ένα σχόλιο θα το κάνω ως εραστής των παλιών: Αν υπήρχε Γκόρτσος στην ομάδα, μελέτη θα υπήρχε. Όμως «τι χαρά όλα είναι ωραία η πιο καλή παρέα εγώ και η χαρά» σε στίχους Νότη Κύτταρη και μένω εδώ.

Παρεμπιπτόντως ακούω ότι ο Γκόρτσος δίνει τα φώτα του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ειδικά σε ζητήματα που αφορούν Υπουργικά νομοσχέδια που φέρνουν τα πάνω κάτω. Με ενδιαφέρουσες γνωμοδοτήσεις.

Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα της έρευνας της EY πως αυξημένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι, δημιουργεί ανησυχίες για την ποιότητα ζωής και τα προσωπικά δεδομένα

Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται στη Λιλ το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την κυβερνοασφάλεια. Και αναρωτιέμαι όσο η εργασία απομακρύνεται από τους ειδικούς χώρους και διενεργείται στο σπίτι η κυβερνοασφάλεια πόσο θα πρέπει να αλλάξει μεθοδολογία για να αισθανόμαστε προστατευμένοι σχετικώς.

Πολλές αλλαγές βλέπω παρεμπιπτόντως σε ΔΣ και επιτροπές ελέγχου. Με καθυστέρηση βεβαίως γιατί ο νέος νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Ιουλίου. Προφανώς διανύουμε περίοδο χάριτος παρά τω νόμω.

Κατά τα λοιπά οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και αναμένεται συνωστισμός στο παρά πέντε, ως συνήθως δηλαδή. Και όσο πιο μακριά τους δώσει ο νομοθέτης τη δυνατότητα να πάνε τόσο θα την εκμεταλλεύονται. Και αυτό δείχνει ένα πράγμα. Δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται στο Χρηματιστήριο και οι εταιρίες τους έχουν ιδιώτες επενδυτές τους οποίους οφείλουν να σέβονται.

Κλείνω για σήμερα με την εισηγμένη Performance. Η μετοχή έχει γίνει πύραυλος με συναλλακτική δραστηριότητα ανάξια σχολιασμού. Ωστόσο η διοίκηση της εταιρίας λέει ότι μπορεί να αντλήσει 5 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση σε 150 επενδυτές. Η στήλη χαιρετίζει την αισιοδοξία τους αλλά θυμάται κάτι άλλες ιδιωτικές τοποθετήσεις όχι μετοχών αλλά ομολόγων και ανατριχιάζει. Είθε να μην επαναληφθεί η ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:36

Ανδρουλάκης: «Είναι αρκετά δώδεκα χρόνια πισωγυρίσματος»

22:22

Άνοδος 1% για τον χρυσό, ξανά πάνω από τα 4.500 δολάρια

22:10

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

21:58

Επιστολή Ζελένσκι σε Πούτιν: Τον καλεί σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση πυρός»

21:43

Σένγκεν, φύλαξη συνόρων και εσωτερική ασφάλεια στην ατζέντα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων

21:25

ΔΟΑΕ: Η έλλειψη πρόσβασης στις ιρανικές εγκαταστάσεις προκαλεί «ανησυχία για εξάπλωση» των πυρηνικών

21:10

Μεσόγειος: Δηλητηριώδες ψάρι που «καμουφλάρεται» στην άμμο απειλεί και την Ελλάδα

21:03

Πούτιν για Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς» - Στο τραπέζι η υπογραφή συμφωνίας με Ζελένσκι

20:57

Κυρανάκης προς δήμαρχο Καλαβρύτων: «Σταματήστε να κρύβεστε και υπογράψτε για να ανοίξει ξανά ο Οδοντωτός»

20:43

Σύμμαχος των ογκολογικών ασθενών το «stopKapnisma.gr» - Ποιο σύνδρομο απειλεί τους εφήβους

20:37

Metron Analysis: Σταθερά 2η η ΕΛΑΣ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ - Καρυστιανού για την τρίτη θέση

20:32

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και Γ.Ν. Καβάλας

20:18

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς: Στην ατζέντα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας

20:03

AI, Τραμπ και γεωπολιτικό χάος: Γιατί οι αγορές αγνοούν τους κινδύνους

20:03

Βιομηχανία - Εφοδιαστική Αλυσίδα: Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο

19:53

Λαβρόφ: «Ο πόλεμος του Μπάιντεν στην Ουκρανία έχει γίνει πλέον πόλεμος του Τραμπ»

19:49

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Τα επεισόδια μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν τονώνουν την ακροδεξιά

19:36

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για την MTIS στα Ποσειδώνια 2026

19:22

ΗΠΑ: Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, θα δηλώσει ένοχος για «κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων»

19:16

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη «θολή» Μέση Ανατολή - Πτώση για Universal-Nokia

19:11

Ρουμανία: Νέος πρωθυπουργός ο Εουτζέν Τομάκ, σύμβουλος του προέδρου Νταν

19:05

Ιράν: Τέσσερα τάνκερ με 7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου εξήλθαν από το Ορμούζ παρά τον αποκλεισμό

18:46

Πρώτη ημέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών: Δεκάδες κατατάχθηκαν στον Στρατό Ξηράς

18:45

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απαιτούν την αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

18:29

Μακρόν: Το Παρίσι υποστηρίζει την κατάπαυση πυρός μεταξύ Λιβάνου - Ισραήλ

18:15

Φρανκφούρτη: 10 τραυματίες από ατύχημα με αεροσκάφος της Lufthansa

18:00

Ενιαίος Κόμβος Ακινήτων: Ψηφιακή «ταυτότητα» για κάθε ιδιοκτησία

17:56

«Βουτιά» για το πετρέλαιο - Πτώση γύρω στα επίπεδα του 3% για Brent - WTI

17:52

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη η κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες

17:50

Κυρανάκης: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις για οδηγούς λεωφορείων - Φτάνουμε τους 3.000 έως το τέλος του έτους