BACKSTORY

Backstory: Η Folli άλλαξε, το μπάχαλο παραμένει και στην Ασία χάος

27-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στο ΤΧΣ μου λένε ότι σύντομα θα έχουμε νέα πρόσωπα. Ήδη ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί και θα υπάρξει τουλάχιστον μια νέα τοποθέτηση για να «βελτιωθεί» (sic) η κατάσταση. Πρόκειται για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος.

Όμως με το ΤΧΣ το πιο σημαντικό είναι πότε αυτό θα αποεπενδύσει καθώς τούτο δω θα γίνει αυτοσκοπός από εδώ και πέρα και θυμηθείτε με

Μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσιεύτηκε και η οικονομική έκθεση της Follie για το 2020 και έχει συγκληθεί και Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις. Το ερώτημα είναι βέβαια τι οικονομικές καταστάσεις να εγκρίνει όταν ο ορκωτός έχει δώσει αρνητική γνώμη. Το ενδιαφέρον είναι ότι και η νέα διοίκηση αυτή που διορίστηκε από την Κεφαλαιαγορά έχει (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) θέματα. Γιατί για παράδειγμα διαβάζω ότι υιοθέτησε με εσφαλμένο τρόπο το νέο λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 16 «Μισθώσεις» και ότι εντοπίστηκαν σημαντικές αδυναμίες στα μηχανογραφικά συστήματα της Εταιρείας και στις δικλίδες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάρτιση χρηματοοικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη σφάλματα που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος!!!

Το καλύτερο όμως που αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις είναι πως τον Ιανουάριο του 2020 η Διοίκηση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Sourcing Limited, προέβη σε λήψη δανείου, ποσού 36 εκατ. HKD, εγγράφοντας υποθήκη σε ακίνητο της εν λόγω εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η εν λόγω πράξη έγινε χωρίς τη συναίνεση της μητρικής Εταιρείας, το δε προϊόν του δανείου διατέθηκε κατά τρόπο μη εγκεκριμένο και μη επιβεβαιωμένο από τη Διοίκηση της Εταιρείας!!! Κοινώς γίνεται της κακομοίρας από τα «παιδιά» των Κουτσολιούτσων στην Ασία.

Δυνατή κεφαλαιακή υποδομή από την Alpha Bank όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εξάμηνο. Και όπως όλα δείχνουν η τράπεζα πάει για υψηλούς να μην πω υψηλότατους κεφαλαιακούς στόχους που θα οδηγήσει το CET 1 πάνω από 18% το 2024.

Από την άλλη μεριά οι εθελουσίες συνεχίζονται, το ίδιο και η μείωση των καταστημάτων. Αντιθέτως η γυάλινη σφαίρα δείχνει ανάπτυξη στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Σύντομα θα πρέπει να αναμένονται οι θεσμικές αλλαγές σε ό, τι αφορά την Κεφαλαιαγορά καθώς μαθαίνω και ακούω πως η νομοπαρασκευαστική ολοκλήρωσε το έργο της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αφγανιστάν: Απαγορεύεται η χρήση smartphone στους δημόσιους υπαλλήλους

23:53

Η Τεχεράνη εξετάζει την υπογραφή συμφωνίας από τους προέδρους Ιράν και ΗΠΑ

23:47

Στο παλάτι των Βερσαλλιών ο Τραμπ για το δείπνο με τον Μακρόν

23:32

Βρετανία: Το BBC θα καταργήσει 550 θέσεις εργασίας έως τον Μάρτιο του 2027

23:24

Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

23:13

Απώλειες στη Wall Street μετά το «παράθυρο» για αυξήσεις επιτοκίων από Fed

22:56

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 1% έφερε η νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν

22:47

Τραμπ: Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν «για κάποιο διάστημα» στην περιοχή του Κόλπου

22:22

Τουρκία: Απορρίπτει ως «αβάσιμη και ανακριβή» την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

22:14

Χρυσός: Απώλειες 1% μετά την «παύση» Fed

21:55

Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed - Τι αλλαγές φέρνει

21:49

Τσίπρας: Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα - Οι προτάσεις μας μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανθρώπων

21:47

Στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο ο Ν. Δένδιας

21:28

Παπασταύρου: Εγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τις ΗΠΑ

21:01

Fed: Τέταρτο «φρένο» στα επιτόκια στο ντεμπούτο Γουόρς

21:00

ΔΑΑ: Υπερκάλυψη 5,2 φορές για το ομόλογο των 500 εκατ. – Προσφορές άνω των 2,6 δισ.

20:39

ΗΠΑ: Ένα βήμα πιο κοντά στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Πύλη της Ανατολικής Μεσογείου

20:37

Το πλήρες κείμενο συμφωνίας 14 σημείων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

20:24

Κικίλιας: «Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς μας»

20:14

Λίβανος: «Μεγάλη νίκη» χαρακτηρίζει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

19:59

Η Ουκρανία δεσμεύεται να απομονώσει την Κριμαία μέσω επιθέσεων με drones

19:35

Η Βουλγαρία δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της εταιρείας Lukoil

19:22

ΕΟΠΥΥ: Προσωρινός διοικητής ο Αθανάσιος Ζαμάνης

19:14

Τραμπ από G7: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί αύριο ή την Παρασκευή»

19:14

G7 για κρίσιμα ορυκτά: Μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα

19:08

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά εν αναμονή Fed - Νέο υψηλό για τον Stoxx 600

19:00

Axios για ΗΠΑ - Ιράν: Εξ αποστάσεως η υπογραφή μνημονίου ακόμη και σήμερα

18:48

Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 20 δισ. δολ.

18:40

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

18:39

Μακρόν: «Ο Τραμπ και οι άλλοι ηγέτες στην G7 παραδέχθηκαν ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ειρήνη»