BACKSTORY

Backstory: Η Folli άλλαξε, το μπάχαλο παραμένει και στην Ασία χάος

27-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στο ΤΧΣ μου λένε ότι σύντομα θα έχουμε νέα πρόσωπα. Ήδη ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί και θα υπάρξει τουλάχιστον μια νέα τοποθέτηση για να «βελτιωθεί» (sic) η κατάσταση. Πρόκειται για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος.

Όμως με το ΤΧΣ το πιο σημαντικό είναι πότε αυτό θα αποεπενδύσει καθώς τούτο δω θα γίνει αυτοσκοπός από εδώ και πέρα και θυμηθείτε με

Μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσιεύτηκε και η οικονομική έκθεση της Follie για το 2020 και έχει συγκληθεί και Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις. Το ερώτημα είναι βέβαια τι οικονομικές καταστάσεις να εγκρίνει όταν ο ορκωτός έχει δώσει αρνητική γνώμη. Το ενδιαφέρον είναι ότι και η νέα διοίκηση αυτή που διορίστηκε από την Κεφαλαιαγορά έχει (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) θέματα. Γιατί για παράδειγμα διαβάζω ότι υιοθέτησε με εσφαλμένο τρόπο το νέο λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 16 «Μισθώσεις» και ότι εντοπίστηκαν σημαντικές αδυναμίες στα μηχανογραφικά συστήματα της Εταιρείας και στις δικλίδες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάρτιση χρηματοοικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη σφάλματα που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος!!!

Το καλύτερο όμως που αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις είναι πως τον Ιανουάριο του 2020 η Διοίκηση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Sourcing Limited, προέβη σε λήψη δανείου, ποσού 36 εκατ. HKD, εγγράφοντας υποθήκη σε ακίνητο της εν λόγω εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η εν λόγω πράξη έγινε χωρίς τη συναίνεση της μητρικής Εταιρείας, το δε προϊόν του δανείου διατέθηκε κατά τρόπο μη εγκεκριμένο και μη επιβεβαιωμένο από τη Διοίκηση της Εταιρείας!!! Κοινώς γίνεται της κακομοίρας από τα «παιδιά» των Κουτσολιούτσων στην Ασία.

Δυνατή κεφαλαιακή υποδομή από την Alpha Bank όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εξάμηνο. Και όπως όλα δείχνουν η τράπεζα πάει για υψηλούς να μην πω υψηλότατους κεφαλαιακούς στόχους που θα οδηγήσει το CET 1 πάνω από 18% το 2024.

Από την άλλη μεριά οι εθελουσίες συνεχίζονται, το ίδιο και η μείωση των καταστημάτων. Αντιθέτως η γυάλινη σφαίρα δείχνει ανάπτυξη στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Σύντομα θα πρέπει να αναμένονται οι θεσμικές αλλαγές σε ό, τι αφορά την Κεφαλαιαγορά καθώς μαθαίνω και ακούω πως η νομοπαρασκευαστική ολοκλήρωσε το έργο της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:59

Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στο Ιράν - Με πυραύλους απαντά η Τεχεράνη

23:58

Ρωσία: Πέντε τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drones στο Νοβοροσίσκ

23:44

«Ναι» από Δανία στη νέα στρατηγική πυρηνικής αποτροπής του Μακρόν

23:36

Τουσκ: «Η Πολωνία εξοπλίζεται με τους φίλους της για να αποτρέψει τους εχθρούς της»

23:33

Ιράν: «Θα χτυπήσουμε όποιο πλοίο επιχειρήσει να περάσει το Στενό του Ορμούζ»

23:21

Aegean: Επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, ΗΑΕ και Σ. Αραβία

23:13

«Ασκήσεις ηρεμίας» στη Wall Street εν μέσω ανάφλεξης στον Περσικό

22:56

Εισαγωγές καυσίμων από ΗΠΑ στην Κούβα ξεκίνησαν ιδιωτικές εταιρίες

22:48

Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν 1.250 στόχους από το Σάββατο - Σε 9 χώρες έχει επεκταθεί η σύγκρουση

22:35

«Η Ουκρανία μπορεί να βοηθήσει στην κατάρριψη των ιρανικών drones» λέει ο ΥΠΕΞ Σιμπίχα

22:27

Ράλι άνω του 5% για το πετρέλαιο με το Ιράν στο «ραντάρ»

22:16

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε αίτημα της κυβέρνησης να καθυστερήσει η καταβολή αποζημιώσεων σε εταιρείες για τους δασμούς

22:02

Πάνω από τα 5.200 δολάρια ο χρυσός με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:53

Ισραήλ: Ο στρατός δεν αποκλείει χερσαία επιχείρηση εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

21:46

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμβάσεις με τις Chevron - Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

21:41

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κόστα με έμφαση στην Κύπρο

21:30

Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου ανακατέλαβαν 9 οικισμούς στο μέτωπο της Ζαπορίζια

21:15

Ερντογάν: «Γνωρίζουμε τα σενάρια για το Ιράν και τους ύπουλους υπολογισμούς που γίνονται»

21:14

Το Ισραήλ έπληξε οικονομική εταιρεία στον Λίβανο επειδή «χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ»

21:05

Σούδα: Προσήχθη Γεωργιανός για κατασκοπεία

20:59

Φρουροί Επανάστασης: «Οι εχθροί του Ιράν δεν θα είναι πλέον ασφαλείς πουθενά στον κόσμο»

20:53

Ρούτε: «Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν»

20:38

Μιχαηλίδου: «Οι πολιτικές για την οικογένεια και τη στέγαση πρέπει να προχωρούν μαζί»

20:29

Bloomberg: ΗΑΕ και Κατάρ πιέζουν παρασκηνιακά τον Τραμπ για λύση στο θέμα του Ιράν

20:25

Ανθεκτικά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παρά τις μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

20:11

Μέχρι τις 6 Μαρτίου η αναστολή πτήσεων από Τουρκία προς τα κράτη Κόλπου λόγω Ιράν

19:56

Στην Κύπρο τέσσερα ελληνικά F-16: Μέχρι αύριο οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

19:49

Νετανιάχου: «Πλησιάζει η μέρα που ο ιρανικός λαός θα αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας»

19:35

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ιρανικά αεροσκάφη τύπου SU24

19:29

Κομισιόν για Μ. Ανατολή: «Προτεραιότητες η υποστήριξη των κρατών μελών και η προστασία των πολιτών της ΕΕ»