BACKSTORY

Backstory: Η Folli άλλαξε, το μπάχαλο παραμένει και στην Ασία χάος

27-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στο ΤΧΣ μου λένε ότι σύντομα θα έχουμε νέα πρόσωπα. Ήδη ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί και θα υπάρξει τουλάχιστον μια νέα τοποθέτηση για να «βελτιωθεί» (sic) η κατάσταση. Πρόκειται για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος.

Όμως με το ΤΧΣ το πιο σημαντικό είναι πότε αυτό θα αποεπενδύσει καθώς τούτο δω θα γίνει αυτοσκοπός από εδώ και πέρα και θυμηθείτε με

Μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσιεύτηκε και η οικονομική έκθεση της Follie για το 2020 και έχει συγκληθεί και Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις. Το ερώτημα είναι βέβαια τι οικονομικές καταστάσεις να εγκρίνει όταν ο ορκωτός έχει δώσει αρνητική γνώμη. Το ενδιαφέρον είναι ότι και η νέα διοίκηση αυτή που διορίστηκε από την Κεφαλαιαγορά έχει (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) θέματα. Γιατί για παράδειγμα διαβάζω ότι υιοθέτησε με εσφαλμένο τρόπο το νέο λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 16 «Μισθώσεις» και ότι εντοπίστηκαν σημαντικές αδυναμίες στα μηχανογραφικά συστήματα της Εταιρείας και στις δικλίδες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάρτιση χρηματοοικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη σφάλματα που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος!!!

Το καλύτερο όμως που αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις είναι πως τον Ιανουάριο του 2020 η Διοίκηση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Sourcing Limited, προέβη σε λήψη δανείου, ποσού 36 εκατ. HKD, εγγράφοντας υποθήκη σε ακίνητο της εν λόγω εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η εν λόγω πράξη έγινε χωρίς τη συναίνεση της μητρικής Εταιρείας, το δε προϊόν του δανείου διατέθηκε κατά τρόπο μη εγκεκριμένο και μη επιβεβαιωμένο από τη Διοίκηση της Εταιρείας!!! Κοινώς γίνεται της κακομοίρας από τα «παιδιά» των Κουτσολιούτσων στην Ασία.

Δυνατή κεφαλαιακή υποδομή από την Alpha Bank όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εξάμηνο. Και όπως όλα δείχνουν η τράπεζα πάει για υψηλούς να μην πω υψηλότατους κεφαλαιακούς στόχους που θα οδηγήσει το CET 1 πάνω από 18% το 2024.

Από την άλλη μεριά οι εθελουσίες συνεχίζονται, το ίδιο και η μείωση των καταστημάτων. Αντιθέτως η γυάλινη σφαίρα δείχνει ανάπτυξη στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Σύντομα θα πρέπει να αναμένονται οι θεσμικές αλλαγές σε ό, τι αφορά την Κεφαλαιαγορά καθώς μαθαίνω και ακούω πως η νομοπαρασκευαστική ολοκλήρωσε το έργο της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία

15:46

Εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

15:41

Κεφαλογιάννη από το 11ο Mediterranean Yacht Show: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

15:20

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Γερμανό ΥΠΕΞ και Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος τη Δευτέρα

15:14

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΝΔ με άνοδο ποσοστών

14:44

Τσουκαλάς: Εκλογές το συντομότερο