BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:13

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν ζώνες που βρίσκονται κοντά σε αμερικανικές δυνάμεις

12:13

Σύνοδος G7: Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ ζήτησε «να επιλυθεί γρήγορα» η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή

12:09

Στη Λιβύη ο Γ. Γεραπετρίτης - Θα συναντηθεί με Χαφτάρ και αξιωματούχους

12:08

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα πως έχει «αιχμαλωτίσει» πολλά πλοία με σημαία Παναμά

11:58

Alpha Bank: Η ελληνική βιομηχανία απέναντι στη γεωπολιτική διαταραχή

11:58

Pernod Ricard: Εξετάζει την εξαγορά της Brown-Forman, ιδιοκτήτριας του Jack Daniel’s

11:51

Thrivest: Καλεί το Υπερταμείο να δεχτεί κατάργηση δικαιώματος στην ΑΜΚ της CrediaBank

11:46

Το Search Live της Google επεκτείνεται παγκοσμίως

11:46

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ισχυρή ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και τον κόσμο

11:34

Υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ουκρανίας - Σ. Αραβίας

11:32

ΑΔΕΔΥ: 24άωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 Μαΐου

11:21

Αναθεώρηση από UBS: Αναμένει από την ΕΚΤ δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2026

11:12

Η Κομισιόν χαιρετίζει την ιστορική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ

11:11

Παπασταύρου: «Πατάμε γκάζι για την ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο στο α' τρίμηνο του 2027»

11:05

Τιτάν: Χρονιά ορόσημο για το 2025 - Αυξανόμενη αξία για πελάτες, τοπικές κοινωνίες και μετόχους

11:04

Διολίσθηση στις 2.020 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

11:03

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

10:53

Αυτοκίνητο: Ζημιές αναμένει για το 2026 μία στις τέσσερις εταιρείες στον τομέα των προμηθευτών

10:37

Τραμπ: «Ανάρμοστη η θέση της Γερμανίας για το στενό του Ορμούζ»

10:33

Πλησιάζει η ώρα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Τι πρέπει να προσέξετε

10:31

Στα 17 τα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα περιστατικά

10:26

Ευρωζώνη: Ορατές οι πρώτες επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν - Ποιοι κλάδοι πλήττονται περισσότερο

10:19

Τις άμεσες και τις έμμεσες απειλές για την Υγεία αξιολογεί ο ΠΟΥ στη Μέση Ανατολή

10:11

Νέα ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη - Με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones απαντά το Ιράν

09:55

ΕΟΤ: Η Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών

09:47

Πόσο δώρο Πάσχα θα πάρετε;

09:44

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων - Ταχύτερη αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών

09:37

Δ. Απέργης (Ο.Λ.ΚΕ.): Αύξηση 20% στην κρουαζιέρα - Προχωρούν οι επενδύσεις στους Λιμένες

09:28

Bluestream: Ο Δημήτρης Χουστουλάκης αναλαμβάνει Deputy CEO

09:25

Metlen: Επιβεβαιώνει guidance για EBITDA 750 εκατ. ευρώ το 2025 - Στις 9 Απριλίου τα αποτελέσματα