BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

ΔΝΤ: Πώς η φορολογική διοίκηση στήριξε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

23:43

Ιράκ: Ο νέος πρωθυπουργός θέλει το κράτος να έχει το μονοπώλιο των όπλων

23:23

Wall Street: Ανακατέλαβε τις 50.000 μονάδες ο Dow Jones - Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:05

Κοντά στα 100 δολάρια παρέμεινε το αργό

22:43

Κατέληξε η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ

21:54

Αμελητέες μεταβολές για τον χρυσό

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες

21:23

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς

21:06

Στάρμερ σε Στρίτινγκ: Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος

20:59

Revolut: Εξετάζει τη δημιουργία μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής σε Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20:41

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς

20:33

Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 200 αεροσκάφη Boeing

20:23

Allwyn: Μέρισμα 0,5 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γ.σ.

20:18

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μαρινάκης όπως φαίνεται ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη»

20:05

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι

20:03

Χωρίς ρεύμα η Κούβα - Εξετάζει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολ. των ΗΠΑ

19:51

ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

19:43

Τραμπ: Ο Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν - Προσέφερε βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

19:33

Η σημασία του έργου GREGY για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας

19:28

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές σε αυστηρώς πολιτικό φόντο

19:03

Πληθωρισμός: Η «καμπάνα» από το Βέλγιο που ήχησε σε όλη την Ευρωζώνη

18:57

ΔΑΑ: Σε διαπραγμάτευση από την Παρασκευή οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:44

Υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για την Ενέργεια αύριο στην Αθήνα

18:26

Βρετανία: Ο Στάρμερ έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας