BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Express αποκαλύπτει τη γοητεία της Σίφνου στο βρετανικό κοινό​​​​​​​​​​​

23:35

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones

23:15

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο της Μόσχας

22:48

Ευρωπαϊκή Δύναμη έκανε έλεγχο σε ένα τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

22:18

Μενδώνη: Η Αμφίπολη εξελίσσεται σε διεθνή αρχαιολογικό προορισμό

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

18:56

Έφυγε απ' τη ζωή ο Γ. Βαρβιτσιώτης - Ήταν πυλώνας της παράταξης τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

18:47

Τις 33 έφτασαν οι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε πέντε ημέρες

18:34

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θυμήθηκε το ΕΔΣ που η ίδια υπονόμευσε

18:29

Ρωσία: Πλήγματα στο ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο νεκροί, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες