BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια

18:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 από 58 κατηγορούμενους κρητικούς αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

18:03

Τετραήμερο πτωτικό σερί και εβδομαδιαίες απώλειες 1,1% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Παπαστράτος και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece

17:57

Γιατί η συνεργασία Τειρεσίας - Equifax αποτελεί game changer για την κυβερνοαπάτη στην Ελλάδα

17:52

Βρετανία: Συνεχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία με νέο ρεκόρ 36,9°C

17:51

Από το 2028 αλλάζει ο χάρτης των τυχερών παιγνίων στην Αττική

17:46

Κικίλιας: Ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Σύρου

17:45

Η ΕΕΕΠ βάζει στο μικροσκόπιο τη διαφήμιση των τυχερών παιγνίων