BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:11

Bank of America: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων για ποσοστό στην ινδική τράπεζα Jio

20:53

Ταγιάνι: «Δεν θεωρώ ότι με τη Γερμανία υπάρχει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές»

20:44

Σεισμός σην Κολομβία: Για τρίτη ημέρα οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

20:33

Ερντογάν: «Το Ισραήλ επιδιώκει να διαγράψει την Παλαιστίνη από την παγκόσμια ατζέντα»

20:21

Παρέμβαση στο Κογκρέσο υπέρ του Great Sea Interconnector

20:04

Σκέρτσος: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε παραδώσει ένα ουσιαστικά καινούριο ΟΑΚΑ»

19:56

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια - Από αγροτικές εργασίες με καταστροφέα η φωτιά στη Ροδόπη

19:44

Paramount: Σενάριο πώλησης του CNN για να «ξεκλειδώσει» η συμφωνία με τη Warner

19:38

Reuters: Η ΕΚΤ τείνει να εγκρίνει την εξαγορά της Commerzbank από UniCredit

19:29

Ο ρωσικός στρατός έπληξε φορτηγό πλοίο και λιμενικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό

19:19

Πιέσεις στις ευρωαγορές από την αβεβαιότητα για την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

19:10

Δωρεάν ηλεκτρονικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου

18:45

Γαλλία: Τα κύματα καύσωνα μπορεί να κοστίσουν στη χώρα 10-15 δισ. ευρώ

18:33

Αγωγή στον Τραμπ για την επί πληρωμή πρόωρη πρόσβαση σε αναρτήσεις στο Truth Social

18:32

Τουρνάς: «Εξαιρετικά κρίσιμη η αυριανή ημέρα - κανένα περιθώριο εφησυχασμού»

18:30

Πυρκαγιές και ΔΕΘ: Ο «κρυφός» λογαριασμός των 600 εκατ. που προστατεύει τις παροχές

18:26

Πολωνία: Κυβερνοεπίθεση εκθέτει ιατρικά και προσωπικά δεδομένα περίπου 19 εκατομμυρίων πολιτών

18:19

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Ρούμπιο - Στο επίκεντρο στρατηγικός διάλογος, Μέση Ανατολή και Ουκρανία

18:16

NBA: Πουλήθηκαν οι Λέικερς για πάνω από 12 δισ. δολάρια

18:16

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 26 οικισμούς και 745 τ. χλμ από την αρχή του έτους

17:58

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ έχουν τον απολύτο έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ»

17:53

DW: Σχεδόν ένας στους δύο Ιταλούς δεν θα πάει διακοπές

17:51

JPMorgan: Η Fed πρέπει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια - Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί

17:41

Σεισμός στην Κολομβία: Κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους ως φόρο τιμής στα θύματα

17:33

Χρηματιστήριο: Διελκυστίνδα λίγο πάνω από τις 2.600 μονάδες - Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

17:21

Περιφέρεια της Ρωσίας περιορίζει την προμήθεια καυσίμων έπειτα από ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο

17:19

Η Goldman Sachs εξαγοράζει τη Neos Investments έναντι 2,3 δισ. δολαρίων

17:09

«Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την αμυντική συμφωνία της Μέκκας», λέει ο Ερντογάν

16:54

Wall Street: Θετικό κλίμα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

16:45

ΕΛΑΣ: Έκτακτα μέτρα στους δρόμους και απαγόρευση φορτηγών ενόψει Δεκαπενταύγουστου