BACKSTORY

BACKSTORY - Wind-Nova: Το deal θα φέρει διοικητικές αλλαγές και περικοπές...

18-08-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Σεισμοί λιμοί καταποντισμοί και στο βάθος ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά η ΑΑΔΕ καλού κακού εκτός των ελέγχων- στοχευμένοι και σωστοί- προχωρά ασφαλώς μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και το δοσολόγιο καθώς ακούω νέες διευκολύνσεις για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ.

Η διαπραγμάτευση για το σύμφωνο σταθερότητας μας βεβαιώνουν πως θα είναι επί τα βελτίω. Και όλοι το πιστεύουμε διότι στην πολυετή κρίση που προηγήθηκε και η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται το σύμφωνο έδειξε τις αδυναμίες του. Όμως καθώς πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία και αυτά στην Ευρώπη αργούν πολύ δίπλα στο επί τα βελτίω οι γνωρίζοντες από ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους προσθέτουν και το... φέξε μου και γλύστρισα για να γίνει η αποτύπωση ρεαλιστικότερη.

Αυτό που παρατηρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αρχή των Αρχών είναι πως δίνει μάχη να εξηγήσει τις θέσεις της. Ακόμη και στο site της χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα άρθρα και γλώσσα απλή επιχειρεί να εξηγήσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της είτε αυτές αφορούν τη νομισματική πολιτική είτε την κλιματική αλλαγή. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Eξ ου και όλο το board δίνει απόψεις συμμετέχει σε συνεντεύξεις και εξηγεί όποτε χρειάζεται.

Η Αρχή των Αρχών εν Ελλάδι που διαμόρφωσε ένα καινούριο site το πραξε ουσιαστικά για να προβάλει τον άνδρα ή θα δούμε και κάτι παραπάνω σε γνώση και αποτίμηση;

Και μιας και μιλούμε για Ευρώπη και αλληλεγγύη, όσοι ψήφισαν το όχι όταν το ψήφισαν ας αναλογιστούν πως μόλις χθες η Κομισιόν ενέκρινε νέες εγγυήσεις και έτσι θα μοιραστούν άλλα 13 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.Κατά τα λοιπά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των βασικών μετόχων ολοκληρώνεται το σήριαλ της εξόδου της Newsphone από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως μπορεί να βγει μια εταιρία από το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτίμηση που αποτελεί δώρο για τους βασικούς της μετόχους. Κοινώς το θεσμικό πλαίσιο πάσχει. Όπως πάσχει και στις δημόσιες προτάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια πρόταση αν δεν θέλει μολονότι αυτή είναι υποχρεωτική.

Κοινώς αν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δημόσια πρόταση μπορείς να εξυπηρετηθείς αντί να δίνεις κάμποσα εκατομμύρια που δεν θες με ένα πρόστιμο από τις αρχές που το επιβάλουν μετά από καιρό το οποίο μπορείς και να προσβάλεις στα δικαστήρια και να δημιουργήσει μια δικαστική υπόθεση που θα τελεσιδικήσει μετά από έτη πολλά.

Κλείνω με την υπόθεση Wind όπου το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα είναι το εξής. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές στα πλαίσια της ενοποίησης με την Nova; Στοιχηματίζω πως ναι. Άλλωστε μετά την ενοποίηση του ομίλου θα περισσεύουν διοικητικά και όχι μόνο στελέχη. Αφήστε τις οικονομίες κλίμακος… Εντάξει, φαντάζομαι τα περιμένουν αυτά στη Wind. Και στη Nova βεβαίως βεβαίως... Ακόμα και στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Μην αγχώνονται όμως. Αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη... Θεωρώ ότι όλα αυτά για να γίνουν θα περάσουν μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βρετανία: Ο Πούτιν πρέπει να ενέκρινε την δηλητηρίαση το 2018 του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σκριπάλ

23:45

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

23:35

Κομισιόν: Παρουσίασε σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ

23:25

ΗΠΑ, ΛΔ Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία

23:12

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street εν αναμονή της Fed

23:03

ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

22:48

Το Μιλάνο απαγορεύει τις κλειδοθήκες αυτοεξυπηρέτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

22:35

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron

22:19

Γερμανία: Ο Μερτς θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το συνταξιοδοτικό

22:06

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

21:52

To bitcoin ακόμη και στα 170.000 δολάρια βλέπει η JPMorgan

21:46

Οριακή άνοδος για τον χρυσό - Στο επίκεντρο η Fed

21:35

Drones εντοπίστηκαν κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζελένσκι στο Δουβλίνο

21:24

Υπ. Εργασίας: Σύσταση για λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

21:16

Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές, λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής

21:15

Μπλόκο αγροτών: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

21:11

Η Ρωσία απαγόρευσε τα Snapchat και FaceTime

21:06

Το Ισραήλ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Eurovision - Αποσύρονται 4 χώρες

20:50

Κακοκαιρία «Byron»: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης

20:39

Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας

20:32

Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Οι καινοτομίες, οι αλλαγές και οι 23 άξονες

20:25

Γερμανία: 5 Eurofighter και 150 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Πολωνία

20:15

Η Nvidia έχει ένα… πρόβλημα με το χρήμα - Είναι πολύ!

20:04

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα από ρωσικές επιθέσεις

19:55

Meteo: Στην NA Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως σήμερα το μεσημέρι

19:44

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο ΥΜΑΘ

19:39

Στα 3,7 δισ. ευρώ οι καταβολές προς τους αγρότες το 2025

19:33

Spiegel: Μακρόν και Μερτς εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην πίεση των ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

19:28

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες - Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές της ΔΥΠΑ

19:26

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος και στην οδό Πειραιώς