BACKSTORY

Backstory: Eurobank: Οι ευαισθησίες, oι χρηματοδοτήσεις, τα λεφτά των μετόχων

04-08-2021 | 07:46
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δε θέλω να φανταστώ πως η Eurobank εκμεταλλεύτηκε με διαρροές τη συγκινητική ιστορία του δεκαοχτάχρονου Δημήτρη ο οποίος αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στην ιατρική σχολή μολονότι λίγους μήνες πριν είχε χάσει τους γονείς του από κορονοϊό.

Γιατί διάβασα μια επιστολή της τράπεζας προς μέλος της οικογένειας που μιλούσε για οριστική διαγραφή των δανειακών απαιτήσεων της τράπεζας που βάρυναν τους γονείς και την περιουσία. Ασφαλώς με την ίδια επιστολή καλείτο ο άλλος αδελφός να εργαστεί για τη μεγάλη οικογένεια της Eurobank.

Σε ότι αφορά την πρόσκληση, πράγματι αξιέπαινη. Αναρωτιέμαι όμως αν και κατά πόσον το δάνειο ήταν ασφαλισμένο- απίθανο να μην ήταν- και ποιος ήταν ο δανειολήπτης και ποιος ο εγγυητής από τους θανόντες; Τι σημαίνει αυτό; Όταν συμβεί κάτι τόσο τραγικό (να χάσουν τη ζωής τους δανειολήπτης και εγγυητής περίπου ταυτόχρονα) υπάρχει μέριμνα αποζημίωσης της τράπεζας από την ασφαλιστική! Εάν δεν υπήρχε, θα 'πρεπε με ευθύνη της τράπεζας να υπήρχε. Αν υπήρχε..... τότε....κακώς η τράπεζα το λογίζει ως παροχή. Aν συμβαίνει κάτι διαφορετικό απ' όσα περιγράφουμε με χαρά θα το αφουγκραστούμε!

Μιας και μιλάμε για παροχές αναρωτιέμαι πως η Eurobank έχει συμπεριφερθεί στην περίπτωση της Νίκας σε σχέση με την υπόθεση της Creta Farm. Στο Νίκα προχωρούσε σε κουρέματα δανείων το ένα μετά το άλλο παρ' ότι ήταν απολύτως σαφές πως επρόκειτο επί το λαϊκότερο για βαρέλι που δεν είχε πάτο, ενώ στην Creta Farm τράβηξε με την μια την πρίζα και η εταιρία κατέληξε κουρεμένη σε άλλα χέρια.

Και ερωτώ απλοϊκά. Μπορεί μια τράπεζα να με τις ενέργειές της να επηρεάζει τον ανταγωνισμό μέσω πολιτικών που ασκούνται σε ότι αφορά τις χορηγήσεις; Υπάρχει έλεγχος στα στελέχη που λαμβάνουν αποφάσεις για τέτοια θέματα με δεδομένο πως οι παλιοί μέτοχοι και Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πολλά δις για τις ανακεφαλαιοποίησεις; Στην προκειμένη δε περίπτωση τα λεφτά των παλιών μετόχων αλλά και φορολογούμενων εξαϋλώθηκαν εις υγείαν του… Watsa.

Εντυπωσιάστηκα από το κάτωθι συμπέρασμα γι' αυτό και το αναπαράγω αυτολεξεί: O κίνδυνος μόλυνσης ενός ανθρώπου από κορονοϊό μέσω μετρητών -κερμάτων και χαρτονομισμάτων- είναι γενικά πολύ χαμηλός. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας μελέτης ειδικών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Τμήμα Ιατρικής και Μοριακής Ιολογίας του γερμανικού πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ.

Δηλαδή το μετρητό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, για να καταλαβαινόμαστε.

Τελικώς ο μεγαλοεπενδυτής Σταθόπουλος κινείται από τη μία επιτυχία στην άλλη. Πρώτον έκανε τον ΟΤΕ να μπει στο ελληνικό πρωτάθλημα και φέτος η Nova είναι πιθανόν να μην έχει προϊόν! Να μου πείτε θα έχει του χρόνου! Φέτος όμως; Μια μεγάλη ομάδα αρκεί; Δεύτερον ανέβασε το τίμημα της Wind στο Θεό και ακόμη τον "νταχτιρντίζουν οι μέτοχοι"! Επί τη ευκαιρία λέω να κάνω ταμείο για τη μεγαλειώδη πορεία της Wind από τη μια χρεοκοπία στην άλλη. Γιατί στην Ελλάδα ξεχνάμε και το κρέας βαφτίζεται ψάρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,9 εκατ. ευρώ

22:00

Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα

21:49

Πάνω από 500.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο supercar της Ferrari

21:45

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 28 εκατ. ευρώ

21:36

Μ. Ανατολή: Ο Λίβανος αξιώνει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του

21:30

AVAX: Κάτω από 5% το ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

21:22

Ισραήλ: Φυλάκισης ενός μήνα σε στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

21:09

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν τον Τραμπ για τις οκτώ γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

21:03

«Φρένο» σε 20.000 πτήσεις από Lufthansa

21:02

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ενέργεια

20:54

Βρετανία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για νέους κάτω των 17

20:50

«Παγώνει» το ταξίδι Βανς στο Ισλαμαμπάντ - Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες

20:39

Κάλας: Εντός 24 ωρών το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

20:28

Τραμπ: Θα θυμάμαι τις εταιρίες που δεν ζήτησαν επιστροφή χρημάτων λόγω δασμών

20:24

Ζελένσκι: «Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει»

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Κέρδη για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

20:00

Το «νέο Ιράν» θα είναι πιο αδύναμο, πιο σκληρό και πιο επικίνδυνο

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών