BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ μηνύει το Χάρβαρντ για έγγραφα σχετικά με τις εισαγωγές φοιτητών

23:57

Θεοχάρης: Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο για να πάμε στη δραχμή

23:42

Μακρόν: Στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι σε καταδικασμένους για αντισημιτικές πράξεις

23:39

«Ελληνικό FBI»: Οι 10+1 τρανταχτές υποθέσεις που οδήγησε στη Δικαιοσύνη

23:33

Τραμπ: Το αίσθημα φόβου συμβάλλει στην αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

23:22

Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκκληση για σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής μετάβασης στη Συρία

23:15

Αδύναμη συνεδρίαση στη Wall Street - Εβδομαδιαίες απώλειες 2,1% για Nasdaq

23:01

Λετονία: Άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

22:46

Δένδιας: Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θράκη

22:34

Φρεντέρικσεν: «Εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Ρούμπιο για τη Γροιλανδία

22:19

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει γεωπολιτική δύναμη

22:09

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα Global Media Center του υπουργείου Εξωτερικών

22:00

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι

21:45

Κεραμέως: Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία δίνει τη δυνατότητα για αυξήσεις μισθών και παροχών

21:38

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:36

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο

21:21

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 31 εκατ. ευρώ

21:20

Το 30% των σχολείων στο Κίεβο χωρίς θέρμανση μετά τις ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό δίκτυο

21:10

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό

21:03

Τραμπ: Ο Ζελένσκι πρέπει να βιαστεί για να επιτευχθεί συμφωνία με τη Ρωσία

20:54

Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: Οι εργαζόμενοι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για την πορεία μου

20:38

Bally’s Intralot: Απέκτησε 900.000 ιδίες μετοχές αξίας 858.146 ευρώ

20:27

Ο Τραμπ αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας - Δίνει άδεια σε πέντε πετρελαϊκές

20:16

ΗΠΑ: Εξαιρετικά υποστηρικτική η Ελλάδα στον Κάθετο διάδρομο

20:07

Δυναμικά μπήκε το 2026 στον τουρισμό

20:04

Softweb: Πράσινο φως από τη ΓΣ για ΑΜΚ 72.000 ευρώ

20:02

Ομολογιακό δάνειο 250 εκατ. ευρώ από Capital Clean Energy Carriers

19:50

Μουσείο Λούβρου: Οροφογραφία του Σαρλ Μενιέ υπέστη φθορές από πλημμύρα

19:34

Πτωτικό 3x3 στις ευρωαγορές

19:25

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας