BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΙΣΑ: Η αυξημένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική επιβάλλει ενίσχυση των μέτρων πρόληψης

23:35

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών τρεις μεθυσμένοι οδηγοί – Ανάμεσά τους και οδηγός φορτηγού

23:15

Γεραπετρίτης: Επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρίι Σιμπίχα

22:47

Κατερίνη: Χειροπέδες σε άνδρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

22:17

Ινδονησία: 53 οι νεκροί από το φονικό σεισμό - Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από επείγουσα βοήθεια

22:16

Κούσνερ: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου για το «Σχέδιο Τραμπ» για την Γάζα

21:50

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα: «Δεν μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα»

21:18

Συνελήφθησαν τρεις κηδεμόνες στα Χανιά - Δεν προστάτευσαν τρεις ανήλικους από κατανάλωση αλκοόλ

21:00

Βρετανία: Αίτηση στον πρωθυπουργό Μπέρναμ για έρευνα σχετικά με τον θάνατο του ακαδημαϊκού Τζέισον Άρντεϊ

20:48

Σεισμός στην Κολομβία: Γυναίκα έσωσε τον σκύλο της θυσιάζοντας τη ζωή της

20:21

Οκτώ μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν την άρνηση του Ισραήλ να προχωρήσει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

20:06

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Διάσπαρτες εστίες χωρίς ενεργό μέτωπο αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

19:53

Γεωργιάδης: 10 περιστατικά με εγκαύματα στη φωτιά της Σαλαμίνας

19:44

Ιταλία: Τέσσερα έργα του Αντονέλο ντα Μεσίνα εκλάπησαν από μουσείο της Σικελίας

19:23

Κικίλιας: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από τη Σαλαμίνα με επτά σκάφη του Λιμενικού.

19:19

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο

19:12

Δεκαέξι νεκροί σε μαζικές επιδρομές σε Ρωσία και Ουκρανία

19:09

Mε χαμηλές ταχύτητες η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπεντάγουστου

19:00

Επιστροφή στην εποχή του λιγνίτη για την Ευρώπη - Λειψυδρία και καύσωνες βάζουν λουκέτο σε πυρηνικά εργοστάσια

18:50

Χαλκιδική: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στις περιοχές του Δ.Κασσάνδρας που επλήγησαν από την πυρκαγιά

18:38

Χαρακόπουλος: Οι προκλήσεις των καιρών δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και ανέξοδα λόγια που ακούγονται ευχάριστα

18:29

Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν 18χρονο και 60χρονη στην παραλία Αγίας Τριάδας

18:23

Ιράν: Ο στρατός προσφέρει αμοιβή 30.000 δολαρίων σε όποιον σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει Αμερικανό στρατιώτη

18:07

Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

16:55

ΗΠΑ: Η «πρωτοφανής οικονομική πίεση» στο Ιράν έχει πολλά εμπόδια για την Ουάσινγκτον

16:45

Ινδία: Πρόγραμμα φορολογικής αμνηστίας για μικροφορολογούμενους με αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό

15:41

Nvidia: Στο επίκεντρο των αγορών ιδιωτικού κεφαλαίου για ανάπτυξη υποδομών ΑΙ

15:20

Σαλαμίνα: Μεγάλη πυρκαγια σε Περιστέρια και Σελήνια - Δύο νεκροί, σπίτια στις φλόγες (upd)

15:10

CNBC: Καταρρίπτοντας τους «μύθους» για τις ευρωπαϊκές μετοχές που δεν αγαπούν οι επενδυτές

14:57

Μάχη σε δύο μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στη Σκύρο