BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:49

Εβροφάρμα: Αυξημένα 24% τα EBITDA το 2025 - Στα 49,443 εκατ. ευρώ ο τζίρος

17:48

Και επίσημα από Δευτέρα η ΕΧΑΕ γίνεται Euronext Athens - Δεν αλλάζει ο κωδικός ΟΑΣΗΣ

17:31

Ελλάκτωρ: Στα 152,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025

17:18

ΣτΕ: Παγώνει προσωρινά ο διαγωνισμός για ανάπλαση της Μαρίνας Αρετσούς στην Καλαμαριά

17:14

Γερμανία: Ο πόλεμος στο Ιράν φρενάρει την ανάπτυξη

17:03

ΕΦΕΤ: Ανίχνευση παθογόνου μικροοργανισμού σε φέτα

16:44

TREK Development: Διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ/μετοχή - Στις 22/4 η αποκοπή

16:40

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο Πούτιν δεν ενημερώνεται για τα προβλήματα της χώρας

16:39

Ράλι στην Wall Street: Ολοταχώς για νέα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

16:34

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 47 γυναίκες και παιδιά σκοτώνονταν κατά μέσο όρο κάθε μέρα στη Γάζα

16:27

Αναλυτές της Deutsche Bank αναμένουν πως Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια το 2026

16:19

Austriacard: Πώληση του ποσοστού συμμετοχής στη Seglan έναντι 2,25 εκατ. ευρώ σε μετρητά

16:18

Απώλειες 10% για το πετρέλαιο μετά το άνοιγμα του Ορμούζ

16:14

Νέα αύξηση των τιμών εκροών και εισροών σε γεωργία – κτηνοτροφία τον Φεβρουάριο

16:08

Η ΕΕ θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Συρία, ενισχύει τις επαφές στο εμπόριο και στην ασφάλεια

16:07

Συνάντηση Πιερρακάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

16:01

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ σε όλα τα εμπορικά πλοία για όσο ισχύει η εκεχειρία

15:39

Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, μεγάλες επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές

15:31

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Η στρατιωτική επιχείρηση στο Λίβανο δεν έχει ολοκληρωθεί»

15:20

Μπορούν ΗΠΑ και Ιράν να λήξουν οριστικά τον πόλεμο;

15:20

Ο Σύρος πρόεδρος προκρίνει «μακροπρόθεσμες διαπραγματεύσεις» με το Ισραήλ

15:13

Αφρικανική Σκόνη: Ήταν πάντα τόσο μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα;

15:13

Οι εφεδρείες και η ανάγκη για… μέτρο

15:08

ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. φυσικά πρόσωπα

15:02

ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με κτηνοτρόφους, τυροκόμους, παραγωγούς και τοπικούς φορείς της Λέσβου

14:53

Μαγιάρ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την αποδέσμευση των «παγωμένων» κονδυλίων της ΕΕ

14:40

Διαβάσατε ειδήσεις το Πάσχα; Κάντε το κουίζ

14:33

Η Uber αυξάνει το ποσοστό της στην Delivery Hero έναντι 270 εκατ. ευρώ

14:31

5 λόγοι για να λατρέψετε τον Πόρο

14:15

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 22 Απριλίου