BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:52

Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»

18:45

Αυξήσεις φόρων 80% στα τσιγάρα με πάνω από 6 ευρώ το πακέτο στην Ελλάδα ίσως φέρει οδηγία της ΕΕ

18:32

Bwin: Πασχαλινές δράσεις με νόημα

18:19

Premia: Από 9 Απριλίου αρχίζει η διαπραγμάτευση των 150.000 νέων ομολογιών στο ΧΑ

18:03

Η Μπλε Κέδρος απέκτησε ακίνητο στην Αθήνα έναντι 695.000 ευρώ

17:58

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ: Τρίμηνη παράταση για αιτήσεις - Αύξηση προϋπολογισμού στα 66 εκατ. ευρώ

17:54

«Το Ιράν απειλεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας» - Κλείνει ξανά το Στενό του Ορμούζ

17:50

ΔΝΤ: Νέοι τριγμοί στο παγκόσμιο χρέος από τις αμυντικές δαπάνες

17:41

Ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο - Άλμα 10% στις τράπεζες

17:37

Ιράν: Απειλεί πλοία που επιχειρούν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ χωρίς άδεια

17:36

Η Monte dei Paschi απέλυσε τον CEO, Λουίτζι Λοβάλιο

17:24

Σάντσεθ για Τραμπ: Δεν χειροκροτούμε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο επειδή εμφανίστηκαν με έναν κουβά

17:19

Παπασταύρου: Η Ελλάδα διατηρεί επάρκεια εφοδιασμού - Mέτρα για ευστάθεια του συστήματος

17:16

Πλήγμα με drone σε ζωτικής σημασίας αγωγό της Σαουδικής Αραβίας

17:13

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας βρεφικού γάλακτος

17:04

Οι ΝΥΤ λένε πως ταυτοποίησαν τον ιδρυτή του Bitcoin

16:56

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατά περίπτωση εξέταση έχει να κάνει με την πολιτική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης

16:48

Αγοραστική έκρηξη στη Wall Street μετά την εκεχειρία στο Ιράν

16:31

Χέγκσεθ: Αν το Ιράν δεν παραδώσει το ουράνιο του οι ΗΠΑ θα το πάρουν με κάθε μέσο

16:26

Γερμανία: Εξετάζονται περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τις τιμές των καυσίμων

16:22

Δωρεάν ρεύμα για 22 χρόνια παίρνουν 3 οικογένειες από το Δήμο Αθηναίων

16:12

Delta: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη πρώτου τριμήνου - «Εκτίναξη» της μετοχής άνω του 12%

16:11

Υψηλό 3 εβδομάδων για χρυσό - Σε χαμηλό 1 μήνα το δολάριο

16:06

ΔΕΗ: Νέα εποχή εξυπηρέτησης με τον πελάτη στο επίκεντρο

16:02

Έξι ενδιαφερόμενοι για ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

15:44

«Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και Καναδάς - Και ο Μητσοτάκης στην κοινή δήλωση

15:33

Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα

15:20

Αναρτήθηκαν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

15:08

Απαγόρευση πρόσβασης στα social media ανηλίκων κάτω των 15 ετών - 10 ερωταπαντήσεις

15:08

Τραμπ: Δασμοί 50% στις χώρες που δίνουν όπλα στο Ιράν - Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου