BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Η Golden Age Capital απέκτεισε πλειοψηφική συμμετοχή στη Moving Doors

15:34

Νέα ψηφιακή γενιά υπηρεσιών ΤΜΕΔΕ Portfolio

15:26

Παπαθανάσης: Συμβόλαιό μας για μια ισχυρή, σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα το ΕΣΠΑ 2021-2027

15:18

Σι Τζινπίνγκ: Τα στενά του Ορμούζ «πρέπει να μείνουν ανοικτά»

15:17

Deal 17 δισ. δολαρίων στις κατασκευές - Η QXO εξαγόρασε την TopBuild

15:15

Πώς να κάνεις digital declutter και να πάρεις πίσω τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

15:09

Συνάντηση Παπασταύρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar

15:09

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

15:03

Anthropic: Σκοπεύει «να βάλει στο τραπέζι» τους κινδύνους του AI μοντέλου, Mythos

14:57

Bloomberg: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα αεροπορικά καύσιμα από Κομισιόν

14:57

Βουλή: Ομόφωνα εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας την άρση ασυλίας Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

14:53

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη οι αιτήσεις για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας

14:46

Κορωνησία Άρτας: Το νησάκι του Αμβρακικού με την ιδιαίτερη ομορφιά

14:42

Μαρινάκης: Χωρίς κομματική πειθαρχία η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας

14:38

ΗΠΑ, Φιλιππίνες και Ιαπωνία άρχισαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια - Επικρίσεις από Κίνα

14:30

Γερμανία: Διασφαλισμένη η προμήθεια καυσίμων διαβεβαιώνει ο Μερτς

14:27

Στάρμερ: Παρουσιάζεται σήμερα στο κοινοβουλίο για την υπόθεση Μάντελσον

14:24

Από τη Θεσσαλονίκη το «ντεμπούτο» της αλυσίδας ένδυσης Mohito στην Ελλάδα

14:06

Στα 861.241 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι της ΔΥΠΑ τον Μάρτιο

13:58

Ιστορικό deal στην Ιαπωνία: Η Mitsubishi Heavy Industries θα εξάγει πολεμικά πλοία στην Αυστραλία

13:55

GSI: Αθήνα και Λευκωσία ζητούν χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ – Κρίσιμο τεστ βιωσιμότητας για την διασύνδεση

13:48

Στουρνάρας: Πολύ πάνω του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2025

13:40

CURA και ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμή τεχνολογίας τσιμέντου μειωμένου άνθρακα

13:35

Κίνα: Ανησυχία για τη «αναχαίτιση διά της βίας» από τις ΗΠΑ του ιρανικού πλοίου

13:31

Η ΕΕ στηρίζει τους Παλαιστίνιους - Παραμένουν οι εσωτερικές διαφωνίες για τη στάση έναντι του Ισραήλ

13:13

Κτηματολόγιο: Στην τελική ευθεία ένα έργο δεκαετιών – Μετρήσιμη πρόοδος και ψηφιακή αναβάθμιση

13:01

Πώς θωρακίζεται το σήμα Made in Greece στα χειροτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα

12:58

Νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αθανάσιος Καββαδάς

12:55

Η Visa ανοίγει τον δρόμο για αγορές με τεχνητή νοημοσύνη για επιχειρήσεις παγκοσμίως

12:50

Μελέτη 3 πανεπιστημίων φανερώνει κίνδυνο δηλητηρίασης αν παυσίπονα χρόνιου πόνου ληφθούν με άλλα φάρμακα