BACKSTORY

Backstory: Θεοδωρόπουλος για Creta Farms; Eurobank με ρόλο στην Intertech

29-07-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στα αυτιά μου φτάνουν φήμες πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να μπει λέει στην Creta Farms, όχι την παλιά αλλά την καινούργια που έχει ο Βιντζηλαίος στην οποία έχουν μπει όπως μου λένε γνώστες της αγοράς και επιχειρηματίες από την Πάτρα. Το ζήτημα είναι ότι αν έχουν βάση οι φήμες τότε θα δικαιώσουν τον Τάκη Δομαζάκη που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Creta Farms από το Σπύρο Θεοδωρόπουλο γιατί ο Νίκας από μόνος του δεν περπατούσε και έγραφε μονίμως ζημιές.

Αφήστε που υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Αυτής της προσφυγής Δομαζάκη κατά της συμφωνίας συνδιαλλαγής που επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Ο Τάκης Δομαζάκης στην προσφυγή αυτή επικαλείται δόλο. Αν με ρωτάτε για το Μάνο Δομαζάκι (όχι με η αλλά ι) μαθαίνω ότι περνάει καλά και είναι σε απευθείας γραμμή με την πλευρά Βιντζηλαίου. O κόσμος του επιχειρείν στερείτο ανέκαθεν ηθικής και ούτε υπήρξε ποτέ αγγελικά πλασμένος.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία με το insider.gr, η πλευρά του κ. Βιντζηλαίου, ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή με τον κ. Θεοδωρόπουλο ή κάποια πρόθεση για πώληση της εταιρείας.

Τελικά όπως σας είπαμε το πακέτο μετοχών Κοντομηνά στην Intertech δεν άλλαξε χέρια. H Eurobank τα έβγαλε στον πλειστηριασμό και η Eurobank αγόρασε. Φαίνεται δε ότι οι λοιποί μέτοχοι που κρατούσαν τον Κοντομηνά στο ΔΣ ξέροντας την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Δε γνωρίζουμε ωστόσο τώρα τι θα πράξουν με το στενό μαρκάρισμα στο οποίο η προβεί η τράπεζα. Γιατί μπορεί Αμοιρίδης και Αλευρίτης να έχουν αθροιστικά 33,5% αλλά η Τράπεζα κατέχει πλέον 29,58%. Ζόρικα τα πράγματα.

Ένα μήνα παράτασης πήραν οι καταγγελίες σύμβασης της Ναυτεμπορικής οι οποίες θα λάβουν χώρα περί το τέλος Αυγούστου πριν ξεκινήσει η εφημερίδα να λειτουργεί υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Για να δείτε πως γίνονται τα πράγματα και να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα αυτά και κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν ειδήμονες περί των επενδύσεων στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU.

Ας ελπίσουμε πως οι εμπειρογνώμονες θα δουν με κάποιο τρόπο ενδιαφέρουσες και τις δικές μας αγορές και κάτι θα τσιμπίσουμε και εμείς από τις επενδύσεις του Ταμείου. Γιατί πολύ σύντομα αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βάλει τέλος στις επιδοματικές πολιτικές. Δεν θα επιδοτούνται οι άνεργοι αλλά οι θέσεις εργασίας, δεν θα επιδοτείται το χρέος αλλά ο τρόπος εξόφλησής του, δεν θα επιδοτούνται οι ζημιές αλλά θα χρηματοδοτούνται καινούριες εργασίες. Αυτά είναι τα καινούρια moto των θεσμών και πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία

16:25

Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλαμώνας

16:21

Πυρκαγιά στην Πέτρα Βοιωτίας- Εκδόθηκε 112

16:07

Συνελήφθη 28χρονος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κυψέλη

16:00

Η κρίσιμη Δευτέρα στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι διακυβεύεται για μειώσεις τιμών και πλαφόν

15:58

Τουρκία: 178 άνθρωποι υπό προσωρινή κράτηση πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:51

Ηράκλειο: Υπέκυψε 43χρονη που τραυματίστηκε στο σκοπευτήριο

15:46

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο και συνέδριο της ΕΚΤ αναμένεται να διαμορφώσουν τα πρώτα βήματα της θητείας του επικεφαλής της Fed

15:29

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που παρέσυραν 36χρονη, με μοτοσικλέτα, και την εγκατέλειψαν

15:18

Ναύπακτος: Φωτιά στην Κάτω Μαμουλάδα

15:15

Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3/7, στα πλοία που αποπλέουν από Ραφήνα

15:07

Αυτοψία Ευ. Τουρνά στη Δυτική Αττική, για τα αντιπυρικά έργα

15:00

Συνελήφθη 21χρονος που οδηγούσε με 210 χλμ./ώρα στην Αθηνών – Λαμίας

14:47

ΗΠΑ: Παρέμβαση του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον πρόεδρο Τραμπ κατά της πώλησης κινητήρων για το τουρκικό KAAN

14:39

FDA: Ενέκρινε νέο φάρμακο για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού

14:26

CNN: Χαοτική η κατάσταση στα στενά του Ορμούζ - Στα «χαρτιά» η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

14:00

Εξοικονομώ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι μετά τη νέα προθεσμία

13:51

Σχοινάς: Τη Δευτέρα το μεγάλο πακέτο αγροτικών πληρωμών μέσω ΑΑΔΕ

13:39

Ανδρουλάκης: Θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις για την ακρίβεια