BACKSTORY

Οι εντός Alpha, το ΔΣ των ΕΛΠΕ και το Karela Office Park

01-07-2021 | 07:35
Μοιράσου το

Άντε, την κλείσαμε και την αύξηση της Alpha. Mε υπερκάλυψη στο 1.00 ευρώ για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Οι Ολλανδοί πάντως είναι εντός και έχει αξία να δούμε πόσο εντός... Mέσα και ο Paulson και το ΤΧΣ το οποίο θα ετοιμάσει το επόμενο βήμα του... Στο δια ταύτα πάντως όλης της υπόθεσης, έκανε επιτυχία ο Ψάλτης.

Μετά την Πειραιώς, σειρά της Alpha Bank και στο κομμάτι της εθελουσίας, ενώ πρόβλεψη έχει πραγματοποιήσει και η Εθνική.

Εντωμεταξύ καλά κρατεί αυτός ο περίεργος καβγάς για τη θέση του προέδρου στη μεγάλη μας φίλη. Για να δούμε αν ο Γκίκας θα είναι τελικά αυτός που θα επικρατήσει καθώς ο νυν πρόεδρος εξακολουθεί να ξιφουλκεί εναντίον του.

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερες διευκρινίσεις στη χθεσινή Συνέλευση της Frigoglass για τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία. Ως επενδυτής μιλάω. Γιατί άκουσα για τα ψυγεία που σώθηκαν, για την ασφάλεια που καλύπτει τις ζημιές για την προοπτική επαναλειτουργίας 12 μηνών αλλά μου λείπουν τα βασικά. Πρώτον πόση είναι η ζημία για φέτος, αν υπάρχει τέτοια, δεύτερον πόσα καλύπτουν οι ασφάλειες και τρίτον αν από τις αποζημιώσεις μπορεί να ξαναφτιαχτεί το εργοστάσιο ή θα χρειαστούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Στην ΕΥΔΑΠ μετά τη συμφωνία με το δημόσιο πέφτει τρελό μέρισμα όπως σας έχει ενημερώσει εγκαίρως με ρεπορτάζ το Insider. Όμως, πέρα από το ΤΑΙΠΕΔ που πανηγυρίζει με γεμάτη τσέπη βλέπω και τον Paulson που στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να έκανε κίνηση ματ. Με τις τράπεζες μόνο έχει κάτι ζόρια γιατί δεν του βγήκε το σχέδιο να τις πάρει μπιρ παρά και είναι συνέχεια μέσα στη γκρίνια.

Στην Jumbo μπορεί να υπάρχει γκρίνια για τα ναύλα που εκτινάχθηκαν αλλά έχουν σύμμαχο στέλεχος venture capital στην Ελέγχου. Τώρα πώς θα προλαβαίνει το στέλεχος αυτό να καλύπτει τις απαιτήσεις που έχει η Επιτροπή Ελέγχου μιας μεγάλης εταιρείας είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν μας αφορά. Θα κριθεί στην πράξη.

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το νέο ΔΣ των ΕΛΠΕ από όπου μπορεί να απουσιάζει η Αναστασία που μπήκε και βγήκε, ωστόσο εκεί συμμετέχει ένα έγκριτος νομικός ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και πολύ στενός φίλος του Κωστή Χατζηδάκη από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη πολιτική σχέση είναι άσχετη της τοποθέτησης...

Μετά την πανδημία οι ανατροπές θα είναι πολλές στο επαγγελματικό real estate. Πολλά εμβληματικά ακίνητα θα αλλάξουν χέρια, ενοικιαστές ή και θα μείνουν άδεια λόγω των περικοπών δαπανών και των νέων εργασιακών συνθηκών της τηλεργασίας. 

Μου λένε από τη μεσιτική αγορά ότι κυκλοφορεί πως στον ΟΤΕ δεν είναι βέβαιοι ότι τους χρειάζεται πλέον το αρκετά ακριβό σε μίσθωμα εμβληματικό «πράσινο» συγκρότημα γραφείων του Karela Office Park που το μισθώνει η Cosmote σχεδόν... από τα μπετά.  Δεν ξέρω αν αληθεύει η φήμη, όμως αν αυτό ισχύει θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην αγορά. Λέτε γι' αυτό να ετοιμάζονται ανακαινίσεις στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι; Ε, όπως και να το κάνουμε ένα βαψιματάκι, μία αναδιάρθρωση χώρων, πάντα χρειάζεται. Αλλά ίσως τελικά να μην γίνουν μόνο γι' αυτό... 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.