BACKSTORY

Οι τράπεζες, ο γρίφος του... σαλαμά, τα lux μικρογεύματα

06-05-2021 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Tα μεγάλα σπίτια στο εξωτερικό αρχίζουν να καλούν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Αυτό έπραξε η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase. Ο λόγος είναι απλός: Ο έλεγχος και η δυναμική της εργασίας διαφορετική και βέβαια τα μεγάλα ακίνητα στα κέντρα των πόλεων δεν πρέπει να χάσουν την αξία τους.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν έξοδα και προσωπικό. Επομένως η εξ’ αποστάσεως εργασία βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Προβλέπω κλάμα στα μεγάλα ακίνητα...

Τα προβλήματα της Τράπεζας Αττικής είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Και ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση. Τώρα τα προβλήματα θα αρχίσουν να αφορούν και τους εργαζόμενους. Και αυτό διότι οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για να βγει εθελούσια έξοδος για το προσωπικό. Για την ακρίβεια η εθελούσια είναι έτοιμη εδώ κι ένα μήνα. Αλλά απομένουν εγκρίσεις και η επιλογή ενός από τα σενάρια που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τον Ιούνιο αναμένεται να σκάσουν μύτη και κάποιες ακόμη τραπεζικές εθελουσίες για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε και πάλι με το Ελληνικό Δημόσιο να παραταθεί η υπάρχουσα μεταξύ τους Σύμβαση του αποκλειστικού της δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, έως την 30η Ιουνίου 2021. Δυσκολία φαίνεται πως υπάρχει για τα διάφορα σενάρια... Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι κάποιος βάζει το χέρι του εδώ και πολύ καιρό . Όχι ο Θεός… ο Καραμανλής.

Αλήθεια, αν πουληθεί η Chipita στη Mondelez θα πουληθεί και ο Νίκας στον οποίο έχει δώσει και κάτι τραπεζικές εγγυήσεις ή θα γίνει σαλαμάς κατά κύριο επάγγελμα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος; Μέγας γρίφος... Ρωτάμε αν πουληθεί γιατί η προσπάθεια έχει γίνει και παλαιότερα. Τώρα βέβαια που τα έχουν σπάσει μεταξύ τους οι κληρονόμοι Olayan η πίεση να κλείσει ο κύκλος της επένδυσης είναι πιο μεγάλη.

Πάντως παλιοί γνώριμοι της Σοφοκλέους όπως η Γρηγόρης Μικρογεύματα της οικογένειας του Βλάση Γεωργάτου από τότε που έφυγαν από το Χρηματιστήριο μεγαλουργούν. Πλέον μαθαίνουμε ότι και αντιπροσωπεία από σκάφη πολυτελείας τα οποία θεωρείται πως είναι top σε παγκόσμιο επίπεδο έχει η οικογένεια αναλάβει αλλά και μαρίνα κατασκευάζει στο Λαύριο. Τελικά φαίνεται ότι όσοι έφυγαν νωρίς , εκμεταλλεύτηκαν τα χρήματα που άντλησαν και αποδεσμεύτηκαν από τους συνήθεις κολαούζους τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών εστιάζουν σε παραγωγικές επενδύσεις (αντί για χρηματιστηριακού χαρακτήρα) και πετυχαίνουν.

Σημαντικές αλλαγές στην εταιρική δομή του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και στον τρόπο στελέχωσης του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα επιφέρουν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Μαΐου. Θα συσταθεί εταιρεία holding στην οποία θα υπαχθούν ως εταιρεία τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και οι άλλες, θυγατρικές δραστηριότητες του ομίλου. Το Δ.Σ.προτείνει μεταξύ άλλων και την ελάττωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 11, από 13 που είναι σήμερα, με την εκλογή όλων να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

23:28

Βατικανό: O πάπας απεύθυνε έκκληση για εκεχειρία

23:14

Με σχέδιο για υποδομές, παραγωγή και κοινωνική συνοχή, η περιοδεία Θ. Κοντογεώργη στη Θεσσαλία

22:48

Συνάντηση Δένδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του

22:18

Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

21:47

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

21:46

Έλεγχο της παρουσίας του αγρότη στο χωράφι και πλήρη εξακρίβωση της εκμετάλλευσης με το Gov-Agri-Wallet που τσεκάρει το ΟΣΔΕ

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

20:58

Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

20:55

Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα θα ανοίξει την Τετάρτη

20:46

Χαρδαλιάς: Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας

20:37

ΙΕΑ: Ξεκινά η διοχέτευση στην αγορά των 400 εκατ. βαρελιών από τα αποθέματα πετρελαίου

20:29

Ισραήλ: Έχουμε ακόμα χιλιάδες στόχους μπροστά μας στο Ιράν

20:23

Ιράκ: Πέντε τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

20:17

Ιράν: ΜΚΟ αναφέρουν Περισσότερους από 3.000 νεκρους σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις

20:10

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ στο ΚΠΙΣΝ

19:52

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου χλευάζει ψευδείς ειδήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι είναι νεκρός

19:44

Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας

19:41

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τις 20:00 παρατείνεται η ψηφοφορία εκλογής συνέδρων

19:29

Daily Mail: Στη Μόσχα για επέμβαση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ΜΜΕ του Κουβέιτ

19:11

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς

19:00

Ποια κράτη της Μ. Ανατολής επένδυσαν σε εναλλακτικούς εμπορικούς δρόμους - Ποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

18:58

Οι οικονομίες του Κόλπου κινδυνεύουν με τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1990 λόγω του πολέμου

18:24

Ισραήλ: Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης πυραύλων

17:59

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ

17:53

Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

17:34

Reuters: Το Ιράν κρατά τα κλειδιά της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, όχι οι ΗΠΑ

17:00

Τράπεζες υπό πίεση: Στο μικροσκόπιο οι ρωγμές στο private credit

16:53

Ιράν: Δηλώνει ότι διαθέτει αποδείξεις ότι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον της

16:48

Φιντάν: Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος