BACKSTORY

Οι τράπεζες, ο γρίφος του... σαλαμά, τα lux μικρογεύματα

06-05-2021 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Tα μεγάλα σπίτια στο εξωτερικό αρχίζουν να καλούν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Αυτό έπραξε η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase. Ο λόγος είναι απλός: Ο έλεγχος και η δυναμική της εργασίας διαφορετική και βέβαια τα μεγάλα ακίνητα στα κέντρα των πόλεων δεν πρέπει να χάσουν την αξία τους.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν έξοδα και προσωπικό. Επομένως η εξ’ αποστάσεως εργασία βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Προβλέπω κλάμα στα μεγάλα ακίνητα...

Τα προβλήματα της Τράπεζας Αττικής είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Και ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση. Τώρα τα προβλήματα θα αρχίσουν να αφορούν και τους εργαζόμενους. Και αυτό διότι οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για να βγει εθελούσια έξοδος για το προσωπικό. Για την ακρίβεια η εθελούσια είναι έτοιμη εδώ κι ένα μήνα. Αλλά απομένουν εγκρίσεις και η επιλογή ενός από τα σενάρια που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τον Ιούνιο αναμένεται να σκάσουν μύτη και κάποιες ακόμη τραπεζικές εθελουσίες για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε και πάλι με το Ελληνικό Δημόσιο να παραταθεί η υπάρχουσα μεταξύ τους Σύμβαση του αποκλειστικού της δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, έως την 30η Ιουνίου 2021. Δυσκολία φαίνεται πως υπάρχει για τα διάφορα σενάρια... Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι κάποιος βάζει το χέρι του εδώ και πολύ καιρό . Όχι ο Θεός… ο Καραμανλής.

Αλήθεια, αν πουληθεί η Chipita στη Mondelez θα πουληθεί και ο Νίκας στον οποίο έχει δώσει και κάτι τραπεζικές εγγυήσεις ή θα γίνει σαλαμάς κατά κύριο επάγγελμα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος; Μέγας γρίφος... Ρωτάμε αν πουληθεί γιατί η προσπάθεια έχει γίνει και παλαιότερα. Τώρα βέβαια που τα έχουν σπάσει μεταξύ τους οι κληρονόμοι Olayan η πίεση να κλείσει ο κύκλος της επένδυσης είναι πιο μεγάλη.

Πάντως παλιοί γνώριμοι της Σοφοκλέους όπως η Γρηγόρης Μικρογεύματα της οικογένειας του Βλάση Γεωργάτου από τότε που έφυγαν από το Χρηματιστήριο μεγαλουργούν. Πλέον μαθαίνουμε ότι και αντιπροσωπεία από σκάφη πολυτελείας τα οποία θεωρείται πως είναι top σε παγκόσμιο επίπεδο έχει η οικογένεια αναλάβει αλλά και μαρίνα κατασκευάζει στο Λαύριο. Τελικά φαίνεται ότι όσοι έφυγαν νωρίς , εκμεταλλεύτηκαν τα χρήματα που άντλησαν και αποδεσμεύτηκαν από τους συνήθεις κολαούζους τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών εστιάζουν σε παραγωγικές επενδύσεις (αντί για χρηματιστηριακού χαρακτήρα) και πετυχαίνουν.

Σημαντικές αλλαγές στην εταιρική δομή του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και στον τρόπο στελέχωσης του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα επιφέρουν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Μαΐου. Θα συσταθεί εταιρεία holding στην οποία θα υπαχθούν ως εταιρεία τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και οι άλλες, θυγατρικές δραστηριότητες του ομίλου. Το Δ.Σ.προτείνει μεταξύ άλλων και την ελάττωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 11, από 13 που είναι σήμερα, με την εκλογή όλων να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί κοντά στη Μαδρίτη, θύματα της γρίπης των πτηνών

23:45

Capital Link Forum: Η Ελλάδα στο κέντρο της περιφερειακής ανάπτυξης και επενδυτικής εμπιστοσύνης

23:35

Ουκρανία: Το μισό Κίεβο αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος μετά τις ρωσικές επιθέσεις

23:26

Σουδανοί στρατιώτες πέρασαν στο Νότιο Σουδάν και κατέθεσαν τα όπλα τους

23:17

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες - Όλη η προσοχή στη Fed

23:05

Αγρότες: Παραμένουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση στο Ηράκλειο Κρήτης - Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

22:55

Κακλαμάνης: Η Δημοκρατία είναι ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο

22:41

Πτώση «2x2» για το πετρέλαιο με το βλέμμα σε Ουκρανία και Fed

22:32

Δήμας: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο σχεδιασμού στις κατασκευές

22:25

Συρία: Οβίδες άγνωστης προέλευσης έπεσαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεζά

22:15

Ισραήλ-Βολιβία: Αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις δύο χρόνια μετά τη διακοπή τους

21:57

Άνοδος για τον χρυσό ενόψει της απόφασης της Fed - Νέο ιστορικό υψηλό για το ασήμι

21:52

Exxon Mobil: Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εισήλθαμε στο θαλάσσιο Οικόπεδο 2 της Ελλάδας - Πιθανές γεωτρήσεις το 2027

21:47

Ουκρανία: «Δύσκολη» η κατάσταση στο Ποκρόφσκ, ορισμένες μονάδες διατάχθηκαν να αποχωρήσουν

21:45

Γερμανία: Καγκελάριος Μερτς για το πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ: Συμμορφωθείτε με τους νόμους μας

21:40

Στα 374.900 ευρώ η μέση περιουσία των Γάλλων

21:28

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει υπέρ-ανταγωνιστική

21:23

Στρατηγική συνεργασία Ford και Renault Group

21:08

Φιντάν: Η Τουρκία υπέρ της δίκαιης κατανομής στην Ανατολική Μεσόγειο

20:52

Υπογραφή μνημονίου μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΟΔΑΣΑΑΜ για διερεύνηση ατυχημάτων

20:45

Μπλόκα αγροτών: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου

20:39

ΗΠΑ σε Ζελένσκι: «Έχεις διορία μερικών ημερών να απαντήσεις» - «Έτοιμος για εκλογές» ο Ουκρανός πρόεδρος

20:31

Υπ. Δικαιοσύνης: Επεκτείνεται η δυνατότητα να δημοσιεύονται διαθήκες και να κηρύσσονται κυρίες

20:27

Ουκρανία: Περιορισμοί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μετά τις ρωσικές επιθέσεις

20:16

ΥΠΑΑΤ: Υπερκαλύφθηκε κατά 80% ο προϋπολογισμός της παρέμβασης για επενδύσεις σε θερμοκήπια

20:09

Πιερρακάκης: Αποζημιώσεις, ειδικές συντάξεις και διαγραφή οφειλών για Μάτι και Μάνδρα

20:05

Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας

19:56

Η Fed ενόψει «ιστορικής» συνεδρίασης - Τα διλήμματα του Πάουελ και η επόμενη μέρα

19:54

ΕΛΑΣ: Ψευδές ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν «πλαστικές σφαίρες» κατά αγροτών στην Κρήτη

19:51

Μεξικό: Η πρόεδρος Σεϊνμπάουμ αισιοδοξεί ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το νερό