BACKSTORY

Οι τράπεζες, ο γρίφος του... σαλαμά, τα lux μικρογεύματα

06-05-2021 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Tα μεγάλα σπίτια στο εξωτερικό αρχίζουν να καλούν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Αυτό έπραξε η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase. Ο λόγος είναι απλός: Ο έλεγχος και η δυναμική της εργασίας διαφορετική και βέβαια τα μεγάλα ακίνητα στα κέντρα των πόλεων δεν πρέπει να χάσουν την αξία τους.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν έξοδα και προσωπικό. Επομένως η εξ’ αποστάσεως εργασία βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Προβλέπω κλάμα στα μεγάλα ακίνητα...

Τα προβλήματα της Τράπεζας Αττικής είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Και ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση. Τώρα τα προβλήματα θα αρχίσουν να αφορούν και τους εργαζόμενους. Και αυτό διότι οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για να βγει εθελούσια έξοδος για το προσωπικό. Για την ακρίβεια η εθελούσια είναι έτοιμη εδώ κι ένα μήνα. Αλλά απομένουν εγκρίσεις και η επιλογή ενός από τα σενάρια που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τον Ιούνιο αναμένεται να σκάσουν μύτη και κάποιες ακόμη τραπεζικές εθελουσίες για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε και πάλι με το Ελληνικό Δημόσιο να παραταθεί η υπάρχουσα μεταξύ τους Σύμβαση του αποκλειστικού της δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, έως την 30η Ιουνίου 2021. Δυσκολία φαίνεται πως υπάρχει για τα διάφορα σενάρια... Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι κάποιος βάζει το χέρι του εδώ και πολύ καιρό . Όχι ο Θεός… ο Καραμανλής.

Αλήθεια, αν πουληθεί η Chipita στη Mondelez θα πουληθεί και ο Νίκας στον οποίο έχει δώσει και κάτι τραπεζικές εγγυήσεις ή θα γίνει σαλαμάς κατά κύριο επάγγελμα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος; Μέγας γρίφος... Ρωτάμε αν πουληθεί γιατί η προσπάθεια έχει γίνει και παλαιότερα. Τώρα βέβαια που τα έχουν σπάσει μεταξύ τους οι κληρονόμοι Olayan η πίεση να κλείσει ο κύκλος της επένδυσης είναι πιο μεγάλη.

Πάντως παλιοί γνώριμοι της Σοφοκλέους όπως η Γρηγόρης Μικρογεύματα της οικογένειας του Βλάση Γεωργάτου από τότε που έφυγαν από το Χρηματιστήριο μεγαλουργούν. Πλέον μαθαίνουμε ότι και αντιπροσωπεία από σκάφη πολυτελείας τα οποία θεωρείται πως είναι top σε παγκόσμιο επίπεδο έχει η οικογένεια αναλάβει αλλά και μαρίνα κατασκευάζει στο Λαύριο. Τελικά φαίνεται ότι όσοι έφυγαν νωρίς , εκμεταλλεύτηκαν τα χρήματα που άντλησαν και αποδεσμεύτηκαν από τους συνήθεις κολαούζους τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών εστιάζουν σε παραγωγικές επενδύσεις (αντί για χρηματιστηριακού χαρακτήρα) και πετυχαίνουν.

Σημαντικές αλλαγές στην εταιρική δομή του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και στον τρόπο στελέχωσης του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα επιφέρουν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Μαΐου. Θα συσταθεί εταιρεία holding στην οποία θα υπαχθούν ως εταιρεία τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και οι άλλες, θυγατρικές δραστηριότητες του ομίλου. Το Δ.Σ.προτείνει μεταξύ άλλων και την ελάττωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 11, από 13 που είναι σήμερα, με την εκλογή όλων να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:15

Qualcomm: Το αδύναμο forecast «επισκίασε» κέρδη και έσοδα α' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

23:59

Έρχονται καταιγίδες κατηγορίας «3» - Συστάσεις από Πολιτική Προστασία

23:46

Τουλάχιστον 170 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία

23:35

Στη Μόσχα κορυφαίος Γάλλος διπλωμάτης για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους

23:21

Alphabet: Έσοδα 113,83 δισ. δολαρίων το δ' τρίμηνο - Ισχυρές κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2026

23:09

Wall Street: Νέα πτώση 1,51% για Nasdaq με βαρίδι τα τσιπ - Απώλειες 17,31% για ΑMD

22:55

Μασκ για έρευνα στα γραφεία του Χ: Aυθαίρετες δικαστικές ενέργειες με πολιτικά κίνητρα

22:41

Διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ - Ιράν: «Την Παρασκευή στο Ομάν οι κρίσιμες συνομιλίες»

22:28

Νέο άλμα 3% για το πετρέλαιο με φόντο το «ναυάγιο» ΗΠΑ - Ιράν

22:16

Σχεδόν βέβαιος πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια ο Ντόναλντ Τραμπ

22:05

Μυτιληναίος: Η πρόθεση από μόνη της δεν αρκεί πλέον - Η Ευρώπη χρειάζεται άμεσες αποφάσεις

21:54

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Θλίψη για την πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο

21:53

Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Ο Αλί Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ

21:41

Χατζηδάκης: Να μην αδικούμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού

21:39

Ο Γκουτέρες ανησυχεί για «κατάρρευση» της Κούβας λόγω της έλλειψης πετρελαίου

21:35

Το «μπουσταρισμένο» δολάριο «έκαμψε» τον χρυσό

21:33

Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

21:25

Κορκίδης: Κοινωνική υποχρέωση η στήριξη της αντικαρκινικής έρευνας μέσω της εταιρικής ευθύνης

21:21

ΗΠΑ: Ισόβια στον Ράιαν Ράουθ που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο 2024

21:14

Γκιλφόιλ: Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, η ΟΝΕΧ αναζωογονεί τη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα

21:09

Ζελένσκι: 55.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την αρχή του πολέμου

21:04

Κεραμέως για Εθνική Κοινωνική Συμφωνία: Θλιβερό το «όχι σε όλα» της αντιπολίτευσης

20:54

Συμφωνία συνεργασίας ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για τα κρίσιμα ορυκτά

20:50

CrediaΒank: Εγκαίνια του 1ου καταστήματος Νέας Εμπειρίας στη Θεσσαλονίκη

20:36

Μητσοτάκης: Ομιλία στην παρουσίαση των υπηρεσιών Hellenic Heritage την Πέμπτη

20:21

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές - Το «Προλαμβάνω» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

20:15

ΕΚΤ: Στάση αναμονής με το βλέμμα σε ευρώ - δολάριο και γεωπολιτική αβεβαιότητα

20:04

Η Ελλάδα μεταξύ των 6 χωρών με προγράμματα για τον καρκίνο - Υποστήριξη χρειάζεται το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών

19:53

Axios: Προς κατάρρευση οι προγραμματισμένες συνομιλίες Ιράν - ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

19:44

Ινστιτούτο Νόμπελ: Ζητά εξηγήσεις από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για σχέσεις με τον Έπστιν