BACKSTORY

Οι τράπεζες, ο γρίφος του... σαλαμά, τα lux μικρογεύματα

06-05-2021 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Tα μεγάλα σπίτια στο εξωτερικό αρχίζουν να καλούν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Αυτό έπραξε η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase. Ο λόγος είναι απλός: Ο έλεγχος και η δυναμική της εργασίας διαφορετική και βέβαια τα μεγάλα ακίνητα στα κέντρα των πόλεων δεν πρέπει να χάσουν την αξία τους.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν έξοδα και προσωπικό. Επομένως η εξ’ αποστάσεως εργασία βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Προβλέπω κλάμα στα μεγάλα ακίνητα...

Τα προβλήματα της Τράπεζας Αττικής είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Και ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση. Τώρα τα προβλήματα θα αρχίσουν να αφορούν και τους εργαζόμενους. Και αυτό διότι οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για να βγει εθελούσια έξοδος για το προσωπικό. Για την ακρίβεια η εθελούσια είναι έτοιμη εδώ κι ένα μήνα. Αλλά απομένουν εγκρίσεις και η επιλογή ενός από τα σενάρια που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τον Ιούνιο αναμένεται να σκάσουν μύτη και κάποιες ακόμη τραπεζικές εθελουσίες για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε και πάλι με το Ελληνικό Δημόσιο να παραταθεί η υπάρχουσα μεταξύ τους Σύμβαση του αποκλειστικού της δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, έως την 30η Ιουνίου 2021. Δυσκολία φαίνεται πως υπάρχει για τα διάφορα σενάρια... Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι κάποιος βάζει το χέρι του εδώ και πολύ καιρό . Όχι ο Θεός… ο Καραμανλής.

Αλήθεια, αν πουληθεί η Chipita στη Mondelez θα πουληθεί και ο Νίκας στον οποίο έχει δώσει και κάτι τραπεζικές εγγυήσεις ή θα γίνει σαλαμάς κατά κύριο επάγγελμα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος; Μέγας γρίφος... Ρωτάμε αν πουληθεί γιατί η προσπάθεια έχει γίνει και παλαιότερα. Τώρα βέβαια που τα έχουν σπάσει μεταξύ τους οι κληρονόμοι Olayan η πίεση να κλείσει ο κύκλος της επένδυσης είναι πιο μεγάλη.

Πάντως παλιοί γνώριμοι της Σοφοκλέους όπως η Γρηγόρης Μικρογεύματα της οικογένειας του Βλάση Γεωργάτου από τότε που έφυγαν από το Χρηματιστήριο μεγαλουργούν. Πλέον μαθαίνουμε ότι και αντιπροσωπεία από σκάφη πολυτελείας τα οποία θεωρείται πως είναι top σε παγκόσμιο επίπεδο έχει η οικογένεια αναλάβει αλλά και μαρίνα κατασκευάζει στο Λαύριο. Τελικά φαίνεται ότι όσοι έφυγαν νωρίς , εκμεταλλεύτηκαν τα χρήματα που άντλησαν και αποδεσμεύτηκαν από τους συνήθεις κολαούζους τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών εστιάζουν σε παραγωγικές επενδύσεις (αντί για χρηματιστηριακού χαρακτήρα) και πετυχαίνουν.

Σημαντικές αλλαγές στην εταιρική δομή του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και στον τρόπο στελέχωσης του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα επιφέρουν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Μαΐου. Θα συσταθεί εταιρεία holding στην οποία θα υπαχθούν ως εταιρεία τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και οι άλλες, θυγατρικές δραστηριότητες του ομίλου. Το Δ.Σ.προτείνει μεταξύ άλλων και την ελάττωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 11, από 13 που είναι σήμερα, με την εκλογή όλων να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:13

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 33χρονος που καταζητούνταν για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

20:00

Τα «αόρατα» εμπόδια στο Ορμούζ: Από τις νάρκες μέχρι τα… οστρακοειδή

19:48

Τραμπ: Εξετάζει να ακυρώσει τις επετειακές συναυλίες στην Ουάσιγκτον μετά την απροθυμία πολλών καλλιτεχνών να συμμετάσχουν

19:22

Welt: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων τους απ' την Ευρώπη

18:57

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σύμφωνα με τη Rosatom

18:18

Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη αρχηγός του FDP

17:51

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στα νότια της χώρας

17:16

Χέγκσεθ: Επίθεση στους Ευρωπαίους - «Να σταματήσουν τα κηρύγματα»

16:38

Ανδριανός: Ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική που θα συνδέει οργανικά τον τουρισμό με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό

16:20

Nvidia: Παρουσιάζει τους πρώτους υπολογιστές Windows που χρησιμοποιούν δικά της τσιπ ως κύριο επεξεργαστή

16:00

Θα κοπούν έγκαιρα τα άφθονα χόρτα στις άκρες των δρόμων και στα χωράφια;

15:50

Κώτσηρας: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία

15:24

Τσουκαλάς: Η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο των λίγων

15:17

Νέα Αριστερά: Προς ανεξαρτητοποίηση Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και Ζεϊμπέκ

14:55

Blue Origin: Αντιμετωπίζει καθυστερήσεις μηνών μετά την έκρηξη πυραύλου που προκάλεσε ζημιές στην εξέδρα εκτόξευσης

14:37

Φλωρίδης: Οι αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων θα γίνουν μόνο αν υπάρχει απόλυτη συμφωνία του δικηγορικού σώματος

14:32

Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα με drones στο λιμάνι Ταγκανρόγκ και σε αποθήκη πετρελαίου στη περιφέρεια Κρασνοντάρ

14:26

Ανδρουλάκης: Μαζί για την πολιτική αλλαγή

14:14

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

14:04

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αμυντικού τομέα ρίχνουν ρυθμούς μετά την έκρηξη των στρατιωτικών δαπανών

13:41

ΗΠΑ: Εταιρείες κοινωνικών δικτύων θα καταβάλουν $27 εκατ. σε συμβιβασμό αγωγής σχολικής περιφέρειας του Κεντάκι

13:23

Τζιτζικώστας: Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν μικρή αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη σε σχέση με πέρσι

13:15

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση ο Κώδικας Χωροταξίας – Πολεοδομίας

13:12

Τσιόδρας: Για να ισχυροποιηθεί η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην παραγωγή, την καινοτομία και την άμυνα

13:00

Τουρισμός: Μεικτή η εικόνα για το τριήμερο

12:53

ΗΠΑ: Μέλη της Fed αρχίζουν να βλέπουν πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων

12:39

Αφγανιστάν: Δεκαοκτώ νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με φορτηγό

12:34

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 50.000 ευρώ

12:25

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το κυνήγι των ονείρων, το θέμα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ)

12:23

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 67χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια στον Εύοσμο