Η προσφορά για το ακίνητο «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι, οι «απουσίες» και το project «Six Senses»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η προσφορά για το ακίνητο «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι, οι «απουσίες» και το project «Six Senses»
Με μία συμμετοχή και χωρίς την εμπλοκή του Ιρλανδού επενδυτή Paul Coulson ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου των 627 στρεμμάτων. Η προσφορά από την οικογένεια Γούτου και η έτερη μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Με μία συμμετοχή και χωρίς την εμπλοκή του Ιρλανδού επενδυτή Paul Coulson (ιδιοκτήτη πλέον δύο ξενοδοχειακών μονάδων (AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli τις οποίες σκοπεύει να αναβαθμίσει) ή άλλων εκτάσεων, ο οποίος έχει ήδη ισχυρό αποτύπωμα στο real estate της ευρύτερης περιοχής, έληξε η αρχική διαδικασία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του «φιλέτου» ακινήτου των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι.

Όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκε μία δεσμευτική προσφορά από τη Γούτος Οικοδομή Ε.Ε., η οποία συνδέεται με την οικογένεια Γούτου, γνωστή και από την Golden Land Goutos, που έχει μακρά παράδοση στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι τελευταία είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία και υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις για την αξιοποίηση της έκτασης, το μοντέλο, ακόμα και για το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρού αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τελικά δεν έδωσαν το παρών άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ακίνητο

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστεί η οικονομική ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου. Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Ο όμιλος Γούτου και το Six Senses

Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos εμπλέκονταν εξ’ αρχής, λόγω και των ιδιοκτησιών τους στην περιοχή, σε ένα άλλο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι για το νέο Six Senses Resort, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη από σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της εν λόγω επένδυσης, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ. Πάντως, η συμμετοχή της οικογένειας στο project αυτό δεν σημαίνει και εμπλοκή με το ακίνητο που έβγαλε προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ,

Η νέα πολυτελής επένδυση στο Πόρτο Χέλι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Επίσης, θα περιλαμβάνει 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, θα διαθέτει χώρους εστίασης, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, αίθουσες σπα, γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι η είσοδος της Six Senses στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την περασμένη άνοιξη, όταν γνωστοποιήθηκε ότι η Grivalia Hospitality και η Six Senses υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας «Six Senses Megalonisos» που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική.

Το νέο project στο Πόρτο Χέλι είναι το δεύτερο για την αλυσίδα που αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά brands πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider