Ακίνητα – Τουρισμός: 29+18 προορισμοί στην Ελλάδα με κόστος έως 300 ευρώ για το τριήμερο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα – Τουρισμός: 29+18 προορισμοί στην Ελλάδα με κόστος έως 300 ευρώ για το τριήμερο
Πού υπάρχουν ακίνητα προς μίσθωση σε σχετικά οικονομικές τιμές για την εποχή μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων. Οι 29 Ηπειρωτικοί και 18 Νησιωτικοί προορισμοί. Οι περιπτώσεις με κόστος διαμονής 160 με 250 ευρώ σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Χαλκιδική, Δυτική Ελλάδα, Κυκλάδες, Σποράδες.

Περίπου 50 προορισμούς της... τελευταίας στιγμής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σε σχετικά πιο προσιτή τιμή, από 150-200 έως 300 ευρώ για 3 διανυκτερεύσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αναδεικνύει σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν 29 Ηπειρωτικοί και 18 Νησιωτικοί προορισμοί για το τριήμερο με συνολικό κόστος διαμονής λιγότερο από 300 ευρώ. Η ύπαρξη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη χώρα μας, παρέχει τη δυνατότητα τόσο στον ιδιοκτήτη ακινήτου σε μη δημοφιλή προορισμό να «εκμεταλλευτεί» την ιδιοκτησία του και να παράξει εισοδήματα, αλλά, ταυτόχρονα να αναδειχτούν μέσω της πλατφόρμας νέοι προορισμοί που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση σε οικονομικές τιμές για την εποχή.

29 Ηπειρωτικοί προορισμοί

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης /Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή/και αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) με 2 Υ/Δ. * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου, «οι συμπολίτες μας που δεν κατάφεραν να προγραμματίσουν εγκαίρως τις διακοπές τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και δεν διαθέτουν ή/και δεν επιθυμούν να δαπανήσουν υψηλά ποσά, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην Μεσσηνία, Αχαΐα, Κορινθία, Ηλεία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Ήπειρο και Φθιώτιδα. Προορισμοί που το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια.

Όσοι κατοικούν στην Αττική, ευκολότερα θα επιλέξουν προορισμούς στη Πελοπόννησο, την Εύβοια ή/και την Φθιώτιδα. Προορισμοί που δεν απέχουν άνω των 2-2,5 ωρών χιλιομετρική απόσταση. Στην Πελοπόννησο, υπάρχουν επιλογές όπως το Καλαμάκι Μεσσηνίας όπου το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 45 τ.μ. διαμορφώνεται στα 246 ευρώ, στη Ζαχάρω του Ν. Ηλείας, κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 197 ευρώ, στα Σελιανίτικα της Αχαΐας, κατοικία 35 τ.μ. με ζητούμενο μίσθωμα 164 ευρώ. Οικονομικές επιλογές υπάρχουν και στη Κορινθία, όπως στο Βραχάτι, στο Κιάτο και στο Λουτράκι. Όπου μπορείς να αναζητήσεις κατοικίες 45 τ.μ. -60 τ.μ., με μίσθωμα από 180 έως 280 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι Θεσσαλονικείς που θα ταξιδέψουν προς τη Χαλκιδική, μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες από 38 τ.μ. έως 45 τ.μ. με κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις που δεν θα ξεπερνά τα 180 ευρώ».

18 Νησιωτικοί προορισμοί

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης /Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή/και αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) με 2 Υ/Δ. * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στα νησιά των Κυκλάδων, των Ιονίων Νήσων αλλά και των Σποράδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατοικία 54 τ.μ. στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς μισθώνεται προς 258 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στο Αργοστόλι, κατοικία 65 τ.μ. προς 331 ευρώ. Στη Ζάκυνθο, κατοικία 45 τ.μ. στο Λαγανά, μισθώνεται προς 256 ευρώ και στη πολυσύχναστη παραλία του Τσιλιβή το κόστος διαμονής αγγίζει τα 260 ευρώ για κατοικία 75 τ.μ.

Στην Λευκάδα, κατοικία 30 τ.μ, στη παραλία Βασιλική, μισθώνεται προς 260 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις και στο Νυδρί, κατοικία 50 τ.μ. μισθώνεται προς 268 ευρώ.

Στον Πόρο, κατοικία 52 τ.μ. κοστίζει 262 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Σκιάθο 201 ευρώ και στη Σκόπελο, κατοικία 60 τ.μ., 156 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Όσοι θελήσουν να κινηθούν ακτοπλοϊκά από την Αττική, μπορούν να επισκεφτούν την Άνδρο, τη Σύρο, την Πάρο και την Τήνο. Αν και βρισκόμαστε εντός της καλοκαιρινής σεζόν, μια καλή αναζήτηση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μπορεί να φανεί χρήσιμη και να «βρεις» οικονομικές επιλογές διαμονής, ακόμη και σε περιόδους υψηλής ζήτησης. Στην περιοχή Παροικιά της Πάρου, κατοικία 70 τ.μ. μισθώνεται προς 220 ευρώ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ στην Άνδρο, στο Μπατσί, κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 233 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές οικοπέδων σε περιοχές της Αττικής – Άνοδος το 2023 αλλά και προσεχώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider