Premia Properties: Πότε μετατρέπεται σε σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα το «Athens Heart» - Η ρευστότητα και οι τομείς «στόχοι»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia Properties: Πότε μετατρέπεται σε σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα το «Athens Heart» - Η ρευστότητα και οι τομείς «στόχοι»
Το project αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση στο β’ εξάμηνο του 2024. Επένδυση 50 εκατ. ευρώ, με αγορά και ανακατασκευή. Η ρευστότητα της ΑΕΕΑΠ, οι φοιτητικές κατοικίες και τα logistics. Στόχος το χαρτοφυλάκιο του 1 δισ. ευρώ.

Ένα σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα 26.500 τ.μ., με πιστοποίηση LEED Gold, θα αποτελεί μετά την πλήρη μετατροπή του από την Premia Properties, το πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς 180. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, απαντώντας σε ερωτήματα αναλυτών, στο πλαίσιο ενημέρωσης στην ΕΘΕ, η εισηγμένη βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωσή του με το μηνιαίο αντίτιμο να κινείται στην περιοχή των 15 ευρώ ανά τ.μ.. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ (αγορά του ακινήτου και ανακατασκευή του συν την αγορά διπλανού οικοπέδου 1.849 τ.μ., μέρος του επενδυτικού της προγράμματος 2023 – 2024, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το project αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση στο β’ εξάμηνο του 2024.

Όπως τόνισαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Premia, Κώστας Μαρκάζος, ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης (Chief Property Investment Officer), ο Νικόλαος Μπαζιώτης (Chief Financial Officer / Chief Investment Officer) και ο Παντελής Βουτυράκης (Financial Planning & Analysis Manager) η ΑΕΕΑΠ παραμένει προσηλωμένη σε επενδύσεις σε τομείς όπως Logistics, βιομηχανικά ακίνητα και οικιστικά (κατά βάση φοιτητικές εστίες και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα).

Το χαρτοφυλάκιο και οι hot τομείς

Σήμερα η Premia διαθέτει 52 ακίνητα συνολικής αξίας 272,9 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος της παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της ώστε να φτάσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ ώστε η εταιρεία να καταστεί αναγνωρίσιμη και στο εξωτερικό.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023 η Premia πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη μια φοιτητική εστία, όπως και τις εγκαταστάσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ, ενώ παράλληλα υπέγραψε τη δεσμευτική συμφωνία για το Project Skyline (χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων) στο οποίο συνεργάζεται με την Dimand και την Alpha Bank.

Η προαναφερόμενη φοιτητική εστία, με συνολική επιφάνεια 5.250 τ.μ., βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στο κέντρο της Ξάνθης, με ισόγειο χώρο λιανικής 720 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 1.050 τ.μ. Το υφιστάμενο κτήριο θα ανακαινιστεί με την συνολική επένδυση να εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ. Τα 105 επιπλωμένα φοιτητικά διαμερίσματα είναι μισθωμένα με 20ετές συμβόλαιο στον στρατηγικό συνεργάτη της Premia, την εταιρεία Hamlet, η οποία ήδη διαχειρίζεται τρεις φοιτητικές εστίες ιδιοκτησίας της ΑΕΕΑΠ.

Η ρευστότητα

Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεών της η ΑΕΕΑΠ διαθέτει ρευστότητα από το ομολογιακό που σύναψε πέρσι τον Ιανουάριο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλίσει ακόμα 50 εκατ. (πιστωτική γραμμή), ενώ προκειμένου να μειώσει το μέσο επιτόκιο δανεισμού της διερευνά την άντληση χρηματοδότησης, περί τα 17 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Premia θα διανέμει μέρισμα, για τη χρήση του 2022, ποσό 2 λεπτά του ευρώ και όπως είπε η διοίκησή της θα διαθέτει ως μέρισμα κάθε χρόνο το 50% των κερδών της. Στις 31.12.2022, το μεσοσταθμικό κόστος δανεισμού του ομίλου ανερχόταν σε 3,7% και η μικτή απόδοση των ακινήτων της (gross yield) 7,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intracom: Ολοκληρώθηκε το deal της Intracom Properties με Κλουκίνα Λάππα – Η «επόμενη μέρα»

ΑΒΑΞ: Προς ανεκτέλεστο 3 δισ. ευρώ, εστιάζει σε ενέργεια, ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις – «Δίνουμε μέρισμα, όχι σε ΑΜΚ»

Η σιδηροδρομική στάση «Καρελλά», οι ιδιώτες δωρητές και τα real estate/βιομηχανικά projects

gazzetta
gazzetta reader insider insider