6 συμβουλές για την επιλογή ακινήτου κατά τους χειμερινούς μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
6 συμβουλές για την επιλογή ακινήτου κατά τους χειμερινούς μήνες
Αν είσαι σε φάση αναζήτησης της νέας σου στέγης, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα ακίνητα δεν φαίνονται ακριβώς τα ίδια χειμώνα – καλοκαίρι.

Αν είσαι σε φάση αναζήτησης της νέας σου στέγης, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα ακίνητα δεν φαίνονται ακριβώς τα ίδια χειμώνα – καλοκαίρι. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε εποχής ενδεχομένως να διαφοροποιούν την εμπειρία σου και το γενικότερο feeling που σου εκπέμπει ένα σπίτι ή διαμέρισμα κατά την πρώτη σου επίσκεψη. Μιας και διανύουμε λοιπόν τους χειμερινούς μήνες του χρόνου, η ομάδα της Delfi Properties μοιράζεται μαζί σου 6 έξυπνες συμβουλές για την επιλογή σπιτιού αυτή την εποχή, επισημαίνοντας τι πρέπει να παρατηρήσεις και ποια κριτήρια πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν επισκεφθείς για πρώτη φορά το «υποψήφιο» μελλοντικό σου σπίτι!

1. Έλεγξε αν ο καιρός «παραποιεί» την εικόνα των εγκαταστάσεων

Αν το σπίτι που έχεις στα υπόψη βρίσκεται σε χιονισμένη περιοχή, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς το τι μπορεί να «κρύβεται» κάτω από το χιόνι. Βεβαιώσου ότι η οροφή που είναι σκεπασμένη με χιόνι είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και για το χώρο στάθμευσης, το γκαράζ αν υπάρχει, την αυλή ή τη βεράντα, τις υδρορροές και γενικότερα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του ακινήτου.

2. Έλεγξε τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού

Θυμήσου να βγάλεις το παλτό κατά την επίσκεψή σου στο ακίνητο, για να αισθανθείς πόσο ζεστό είναι το υποψήφιο σου σπίτι τέτοια εποχή. Έλεγξε τη λειτουργεία και την ενεργειακή απόδοση των συστημάτων θέρμανσης αλλά και κλιματισμού, παρατήρησε την ποιότητα των παραθύρων και την κατάσταση της θερμομόνωσης του ακινήτου.

3. Προσπάθησε να φανταστείς πώς θα είναι το σπίτι σε κάθε εποχή του χρόνου

Η ομάδα της Delfi Properties σου θυμίζει πως δεν πρέπει να αφήσεις τη συννεφιά ή μια άδεια χειμωνιάτικη αυλή να σε παρασύρει και να σε απογοητεύσει. Προσπάθησε να φανταστείς πώς θα είναι το σπίτι σου το καλοκαίρι, με το λαμπερό ήλιο να το χτυπά και τα ολάνθιστα φυτά να το στολίζουν. Σκέψου πώς μπορείς να παίξεις με το φωτισμό για να δημιουργήσεις μια φιλόξενη ατμόσφαιρα ακόμη κι αν έξω επικρατεί σκοτεινιά. Λάβε επίσης υπόψη σου τις ανάγκες συντήρησης που μπορεί να έχει το ακίνητο σε κάθε εποχή – πόσο περίπου θα κοστίζουν και πόσο κόπο θα χρειάζονται εκ μέρους σου.

4. Σκέψου τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει το σπίτι σε κάθε εποχή του χρόνου

Πώς θέλεις να είναι ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σου; Τι θα ήθελες να περιλαμβάνει; Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα προτιμούσες να έχουν οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού και δεν είναι εμφανή κατά τους χειμερινούς μήνες; Η τοποθεσία του ακινήτου σου δίνει εύκολη πρόσβαση στις καλοκαιρινές σου δραστηριότητες;

5. Κάνε το πλάνο σου όσον αφορά τα οικονομικά

Κάθε εποχή έχει τα δικά της έξοδα. Το καλοκαίρι έχεις το κόστος των διακοπών και του κλιματισμού, το χειμώνα τα χριστουγεννιάτικα δώρα για αυτούς που αγαπάς αλλά και το κόστος της θέρμανσης, κατά διαστήματα καλείσαι να καταβάλεις διάφορες οφειλές σε υπηρεσίες και ούτω καθ’ εξής. Βάλε λοιπόν προτεραιότητες, υπολόγισε πότε και πώς μπορείς να πληρώσεις για την αγορά του ακινήτου και κάνε το πλάνο σου.

6. Συμβουλέψου τον κτηματομεσίτη σου

Ο επαγγελματίας που εμπιστεύθηκες για να σε βοηθήσει στη διαδικασία εύρεσης και αγοράς σπιτιού είναι το πλέον κατάλληλο άτομο όπου μπορείς να αποταθείς για συμβουλές, απορίες, σκέψεις και προβληματισμούς. Μη διστάσεις να συζητήσεις διεξοδικά μαζί του για ότι σε απασχολεί αναφορικά με το ακίνητο που σε ενδιαφέρει. Η αγορά ενός ακινήτου είναι μια μεγάλη απόφαση στη ζωή σου και η βοήθεια ενός επαγγελματία είναι πολύτιμη για να κάνεις την πιο σωστή και μελετημένη κίνηση, που θα σε οδηγήσει στην αγορά του πιο κατάλληλου ακινήτου με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επαγγελματικά Ακίνητα: Ενισχυμένα τα ενοίκια το α’ εξάμηνο του 2022

10 φανταστικές ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου

gazzetta
gazzetta reader insider insider