Από ΤΕΡΝΑ προσφορά για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από ΤΕΡΝΑ προσφορά για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι
Μία προσφορά κατατέθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού για την αξιοποίηση, μέσω αντιπαροχής, ακινήτου εμβαδού 9 χιλ. τ.μ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Δαχτυλίδι της Λ. Κηφισίας.

Μία μόνο προσφορά, από την Τέρνα (Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) κατατέθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση, μέσω αντιπαροχής, του ακινήτου με εμβαδόν 9.066 τ.μ. του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) στο Μαρούσι, όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της αφοράς. Για χτες 13/12 είχε οριστεί η υποβολή των προσφορών (μετά από σχετική παράταση).

Υπενθυμίζεται, όπως έχει αναφέρει το insider.gr, ότι πρόκειται για οικόπεδο επί των οδών Λεωφόρου Κηφισίας (άνοδος) Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, Δήμου Αμαρουσίου (Κόμβος Δαχτυλίδι), στη θέση «Λογοθέτη» ή «Σωρός» της Περιφέρειας του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής. Βρίσκεται απέναντι από το διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης της σύμβασης (χωρίς ΦΠΑ) ανέρχεται σε 20,293 εκατ. ευρώ και αφορά στο εκτιμώμενο κατασκευαστικό κόστος και το κόστος μελετών του κτηρίου.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου κύριο αντικείμενο της σύμβασης είναι η αξιοποίηση μέσω αντιπαροχής του εν λόγω ακινήτου, ώστε να κατασκευαστεί νεόδμητο κτήριο ή κτήρια, με αποκλειστική χρηματοδότηση του αναδόχου και ως αντάλλαγμα να προσφερθεί από τον ανάδοχο στο ΤΕΕ αντιπαροχή επ’ αυτού, κατ’ εφαρμογή των όρων της διακήρυξης και με βάση τους κείμενους κανόνες της πολεοδομικής και εν γένει σχετικής νομοθεσίας.

Το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής στο ΤΕΕ, βάσει της διακήρυξης, ανέρχεται σε 35,45% επί του Εμβαδού Αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης). Συνεπώς, τα ελάχιστα τετραγωνικά αντιπαροχής (ΕΤΑ) ανέρχονται σε 3.591 τ.μ. και αντιστοιχούν σε χώρους κύριας χρήσης (ανοδομή) που προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Εκτιμάται ότι εκτός της ανοδομής θα υπάρχει και η δυνατότητα υπόγειων χώρων (κυρίως πάρκινγκ) επιφάνειας περίπου 10 χιλ. τ.μ.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής έχει οριστεί σε 24 μήνες ενώ η αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας πρέπει να γίνει εντός 3 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες είναι οι επενδύσεις – «σηματωροί» 14,5 δισ. ευρώ σε ενέργεια – «πράσινη» μετάβαση και διαχείριση αποβλήτων

Πώς θα γίνουν «έξυπνα» 120.000 ιδιωτικά κτήρια μέσω υποδομών σύνδεσης σε δίκτυα κοινής ωφέλειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider