Γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα
Η αγορά ακίνητης περιουσίας αποτελούσε ανέκαθεν μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους επενδυτές.

Η αγορά ακίνητης περιουσίας αποτελούσε ανέκαθεν μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους επενδυτές. Όπως εξηγούν οι ειδικοί της Delfi Properties, ένα επενδυτικό ακίνητο μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή και αξιόπιστη πηγή παθητικού εισοδήματος σε μακροχρόνια βάση, με χαμηλό ρίσκο και με πιθανότητα ανατίμησης με την πάροδο των χρόνων. Αρκετοί επενδυτές θεωρούν επίσης την αγορά επενδυτικού ακινήτου ως ένα σχετικά ασφαλή τρόπο επένδυσης του κεφαλαίου που διαθέτουν.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η σταθερά ανοδική πορεία στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων, η ανάπτυξη του τουρισμού και η αύξηση της ζήτησης ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση, έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου απόσβεσης και στην αύξηση της ετήσιας απόδοσης των επενδυτικών ακινήτων. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ομάδα της Delfi Properties, η ελληνική αγορά παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για επενδυτές που διακρίνονται από διαφορετικό επενδυτικό προφίλ και επενδυτικό ορίζοντα.

Αναμφίβολα, οι προκλήσεις που διαφαίνονται στον ορίζονται λόγω της αύξησης των επιτοκίων και άλλων πρόσφατων εξελίξεων προβληματίζουν τους επενδυτές, χωρίς ωστόσο να αναιρούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία. Όσον αφορά τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, η Αττική – και ιδιαίτερα η Αθήνα – αποτελεί το βασικό πόλο έλξη για επενδύσεις σε ακίνητα τα τελευταία χρόνια, τόσο από πελάτες εσωτερικού όσο και από πελάτες εξωτερικού.

Αν λοιπόν η αγορά ενός επενδυτικού ακινήτου περιλαμβάνεται μέσα στα άμεσα σχέδιά σου, σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στα πιο κάτω ακίνητα που μοιράζεται σήμερα μαζί μας η ομάδα της Delfi Properties.

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Πέραμα, Πειραιάς

Ένα ευρύχωρο διαμέρισμα, ιδανικό για ενοικίαση σε ζευγάρι ή μια μικρή οικογένεια. Το ακίνητο διαθέτει φιλόξενους χώρους, μια μεγάλη βεράντα και ένα αρκετά βολικό αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο, με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης. Στη γύρω περιοχή, θα βρεις το τοπικό σχολείο, υπεραγορά, αρτοπωλείο, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά:

1ος όροφος
Υπνοδωμάτια: 2
Τουαλέτες: 1
Εμβαδό ακινήτου: 82τμ
Τιμή: €85.000
Μάθε περισσότερα: https://bit.ly/3tQiBUQ

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Ένα διαμέρισμα με φωτεινούς και άνετους χώρους, σε μια περιοχή που σφύζει από ζωή, κοντά σε υπεραγορές, εστιατόρια, πεζόδρομους, πολυχώρους και μια πλειάδα άλλων υπηρεσιών. Το ακίνητο είναι σχεδιασμένο σε open plan διάταξη και διαθέτει τζάκι, αποθηκευτικό χώρο, αλλά και καλυμμένο χώρο στάθμευσης.

Χαρακτηριστικά:

1ος όροφος
Υπνοδωμάτια: 1
Τουαλέτες: 1
Εμβαδό ακινήτου: 72τμ
Τιμή: €175.000

Μάθε περισσότερα: https://bit.ly/3ul4N4m

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Ψαροφάι, Πάτρα

Ένα διαμέρισμα κοντά στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Πάτρας. Το ακίνητο διαθέτει άνετους και φιλόξενους χώρους, με κεντρική θέρμανση και είναι περιτριγυρισμένο από καταστήματα και υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά:

4ος όροφος
Υπνοδωμάτια: 2
Τουαλέτες: 1
Εμβαδό ακινήτου: 66τμ
Τιμή: €85.000 (από €92.000)

Μάθε περισσότερα: https://bit.ly/3BBp9bL

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Αγία Παρασκευή, Βόρεια Προάστια

Ένα αρκετά ευρύχωρο διαμέρισμα σε open plan διάταξη, με κομψούς και φιλόξενους χώρους. Το ακίνητο βρίσκεται μόλις 600 μέτρα από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και ενοικιάζεται μέχρι και τις 31/05/2024.

Χαρακτηριστικά:

1ος όροφος
Υπνοδωμάτια: 2
Τουαλέτες: 2
Εμβαδό ακινήτου: 114τμ
Τιμή: €170.000

Μάθε περισσότερα: https://bit.ly/3CWA6Ws

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κτίσιμο ή αγορά σπιτιού; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής

Γιάννης Κοτζιάς: Η Phaedrus Living πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και τις προοπτικές της

Οι επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων στην ελληνική αγορά ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider