Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του FDP μετά τις τελευταίες ήττες σε κρατιδιακές εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του FDP μετά τις τελευταίες ήττες σε κρατιδιακές εκλογές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, στο FDP εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής του μοντέλου «διπλής ηγεσίας», όπως στους Πρασίνους, στην Αριστερά και στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Ντυρ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, μετά τη νέα βαριά ήττα στις χθεσινές εκλογές στη Γερμανία, στα κρατίδια Ρηνανία-Παλατινάτο αι Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου, το κόμμα έμεινε εκτός κοινοβουλίου.

Η νέα ομοσπονδιακή επιτροπή και ο πρόεδρος θα εκλεγούν στο συνέδριο του FDP τον Μάιο, περίπου έναν χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δήλωσε ο κ. Ντυρ, επισημαίνοντας ότι σκοπεύει και ο ίδιος να είναι υποψήφιος. «Έχω ένα σαφές όραμα για την κατεύθυνση του FDP. Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη. Στόχος μου είναι να εξασφαλίσω ανανεωμένη νομιμοποίηση», ανέφερε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, στο FDP εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής του μοντέλου «διπλής ηγεσίας», όπως στους Πρασίνους, στην Αριστερά και στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), κάτι το οποίο πάντως για την ώρα δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος. Τη φιλοδοξία της για εκλογή στην νέα ηγεσία εξέφρασε και η ευρωβουλευτής του κόμματος Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, ενώ και ο πρώην γραμματέας του FDP Βόλφγκανγκ Κουμπίκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα. Μέχρι πάντως το συνέδριο του Μαΐου παραμένει στη θέση της η σημερινή ηγεσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό μπλόκο ΑΑΔΕ σε σύνορα και λιμάνια: GPS, κάμερες κατά του λαθρεμπορίου

Οι δεσμοί της Credia - Το νέο στοίχημα του Μαρινάκη - Η σταθερή τηλεφωνία και η ΔΕΗ

O Τσίπρας στη ζυγαριά του Μαξίμου - Επέκταση των ΣΣΕ και αντιπολιτευτική σιγή - Μήνυμα Γιούνκερ στο γαλάζιο Συνέδριο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider