Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές
Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές αφού τα τρία μεγαλύτερα κόμματα αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης τον περασμένο μήνα, εν μέσω εκτεταμένων διαδηλώσεων.

Σήμερα, ο Ράντεφ έδωσε στο κόμμα «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» (DPS) την τελευταία ευκαιρία να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά το κόμμα απέρριψε το αίτημα, το τρίτο που το έκανε αυτό, αυτή την εβδομάδα.

Κατόπιν τούτου ο Ράντεφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πάμε σε εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χρέη στην Εφορία: Η αύξηση των φρέσκων οφειλών «απειλεί» τις 72 δόσεις - Αγκάθι η τακτοποίηση

Fuel Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider