Για κύμα μετανάστευσης από Μ. Ανατολή προς Ευρώπη προειδοποιεί ο Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Για κύμα μετανάστευσης από Μ. Ανατολή προς Ευρώπη προειδοποιεί ο Ερντογάν
Η Τουρκία, η οποία μοιράζεται κοινά σύνορα με το Ιράν μήκους 500 χιλιομέτρων, δεν έχει πάντως καταγράψει αύξηση αφίξεων από το Ιράν κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν κινδυνεύουν να εξαπολύσουν κύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς.

«Ο πρόεδρός μας δήλωσε ότι η επιπτώσεις αυτής της κλιμάκωσης βίας που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές επιθέσεις μπορεί να βλάψουν την περιοχή και την Ευρώπη ως προς το μεταναστευτικό και ότι υπάρχει πιθανότητα πυρηνικής διαρροής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η Τουρκία, η οποία μοιράζεται κοινά σύνορα με το Ιράν μήκους 500 χιλιομέτρων, δεν έχει πάντως καταγράψει αύξηση αφίξεων από το Ιράν κατά την τελευταία εβδομάδα.

«Η σύρραξη που ξεκίνησε με την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν αποτελεί μέγιστη απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε ο Ερντογάν κατά την συνομιλία του με τον Μερτς ζητώντας επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το μεταναστευτικό είχε επιβαρύνει τις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Άγκυρα που κατηγορήθηκε ότι ενθάρρυνε τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφευγαν στο έδαφός της να συνεχίσουν προς την Ευρώπη.

Συμφωνία του 2016 ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία προέβλεπε ότι η Άγκυρα θα κρατήσει στο έδαφός της μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider