Ζελένσκι: Εξετάζεται κοινή σύνοδος ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζελένσκι: Εξετάζεται κοινή σύνοδος ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας
Η σύνοδος θα μπορούσε να φιλοξενηθεί από την Τουρκία, το Βατικανό ή την Ελβετία, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι το Κίεβο και οι εταίροι του εξετάζουν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μια σύνοδο με τη συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο μετά τις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζελένσκι είπε ότι ελπίζει η συνάντηση αυτή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν την τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι «για λίγα λεπτά» πριν από την τηλεφωνική του συνομιλία με τον ηγέτη του Κρεμλίνου, δήλωσε η πηγή στο Reuters. Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου δεν σχολίασε αμέσως όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Η σύνοδος θα μπορούσε να φιλοξενηθεί από την Τουρκία, το Βατικανό ή την Ελβετία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα «δώρα» που έρχονται στις 27/11 για συνταξιούχους, ανασφάλιστους και δικαιούχους επιδομάτων

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής του Βαρδή στο Μέγαρο - Τι άκουσε η γάτα Ιμαλαΐων και η εκδοχή του Αλέξη για το Συγκρότημα

ΕΣΠΑ: Οι νέες δράσεις για επιδοτήσεις επιχειρήσεων και τα Ταμεία των 700 εκατ. ευρώ που έρχονται το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider