Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να αυξήσει σε 28% τον εταιρικό φόρο στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να αυξήσει σε 28% τον εταιρικό φόρο στις ΗΠΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Από 21% που είναι σήμερα.

Σε αύξηση του εταιρικού φόρου σε 28% – από 21% που είναι σήμερα – προτίθεται να προχωρήσει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου,

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προεκλογικού επιτελείου της, Τζέιμς Σίνγκερ, η κίνηση αυτή θα είναι μέρος «ενός δημοσιονομικά υπεύθυνου τρόπου για να επιστραφούν χρήματα στις τσέπες των εργαζομένων και να διασφαλιστεί ότι δισεκατομμυριούχοι και μεγάλες εταιρείες θα πληρώσουν το μερίδιό τους».

Μάλιστα, η Χάρις έχει δεσμευτεί πως θα τηρήσει την υπόσχεση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν να μην αυξήσει τους φόρους σε πολίτες που κερδίζουν λιγότερα από 400.000 δολάρια τον χρόνο.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήταν στην προεδρία των ΗΠΑ, είχε μειώσει σε 21% τον εταιρικό φόρο – από 35% που ήταν – εφαρμόζοντας επίσης φορολογικές περικοπές που πρόκειται να λήξουν το επόμενο έτος. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί πως θα τις μονιμοποιήσει αν κερδίσει τις εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πρώτο AI Μουντιάλ και η νέα εποχή του ποδοσφαίρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider