Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας»
«Μας λέει ο πρωθυπουργός ότι έχουμε μία επιτυχημένη οικονομική πολιτική, αλλά ο λαός τον οποίο κυβερνά είναι ο προτελευταίος στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

«Μας λέει ο πρωθυπουργός ότι έχουμε μία επιτυχημένη οικονομική πολιτική, αλλά ο λαός τον οποίο κυβερνά είναι ο προτελευταίος στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό fm100 της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης προσέθεσε ότι μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ το επίπεδο αγοραστικής δύναμης της Ελλάδας ξεπερνάει μόνο τη Βουλγαρία παρότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί έχει αποτελέσματα. «Οι τιμές είναι στο 88% του μέσου όρου της Ευρώπης και η αγοραστική δύναμη είναι 21 μονάδες κάτω, στο 67%. Δηλαδή, είμαστε μία χώρα που ραγδαία ακριβαίνει και συγχρόνως οι πολίτες δεν έχουν λεφτά να ψωνίσουν», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανέφερε ότι η ΤτΕ επισημαίνει την ύπαρξη ολιγοπωλίων σε υγεία, ενέργεια, τρόφιμα, τράπεζες. «Δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Διότι προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη είναι να τα έχει καλά με όλους αυτούς. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αβουλία της κυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «πρέπει στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας σε ένα σύστημα εξουσίας που έχει προτεραιότητα την υπηρεσία των ολιγαρχών και όχι του ελληνικού λαού».

«Το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στην όχθη των νικητών. Θα είναι το κόμμα που θα έχει αυξήσει περισσότερο από όλα τα άλλα τα ποσοστά του -να το θυμηθείτε- και σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει μία σταθερή άνοδο και είμαι σίγουρος γιατί το βλέπω στην κοινωνία» συμπλήρωσε ενώ ως προς τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Όμως, βάζω έναν μεγαλύτερο στόχο. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή, σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει την αλαζονεία, τη διαφθορά και την έλλειψη ενσυναίσθησης επί των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που έχει το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».

Το ΠΑΣΟΚ «ανέλαβε τρεις πρωτοβουλίες: Μια στις υποκλοπές, μια στα Τέμπη και μια στις δημοτικές εκλογές και καταφέραμε τρία από τα μεγαλύτερα πλήγματα που έχει υποστεί το κυβερνών κόμμα τα τελευταία 5 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ έχει τον τρόπο να νικά τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, θα αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει τροπάριο» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ σημείωσε:

«Τη Νέα Δημοκρατία τη βολεύει ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Βελόπουλος. Γιατί αντί να απαντά στα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές, σε θεωρίες συνωμοσίας. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι, την ώρα που καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας, να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και να λέει "μια ακόμα κοκορομαχία είναι", απαξιώνοντάς τη. Αυτό δεν είναι βοήθημα στον κ. Μητσοτάκη; Δεύτερον, είναι δυνατόν να βγαίνει ο ένας και να πουλά επιστολές του Ιησού και ο άλλος να επικαλείται ότι έγινε θαύμα στη βάπτισή του;».

Με φόντο την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά και τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Καλό είναι να συζητάμε με την Τουρκία, δεν διαφωνώ. Αλλά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι προτεραιότητα του κ. Ερντογάν είναι η επιβίωσή του».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι οι πολίτες της πόλης υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία με την κατασκευή του flyover καθώς η κυβέρνηση επέλεξε μια στρεβλή προτεραιοποίηση των έργων.

Για τους χώρους της Έκθεσης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Θέλουμε αυτός ο χώρος να έχει κάποια χαρακτηριστικά που δίνουν στην πόλη τη δυνατότητα να έχει περισσότερο πράσινο, περισσότερες υποδομές ψυχαγωγίας που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα; Διότι, αν η έκθεση αξιοποιηθεί σωστά μαζί με μια παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο -πέρα από τα ανατολικά και στα δυτικά-, απ' ευθείας αλλάζει όλη η ποιότητα ζωής των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Είναι μία συζήτηση που, αν την κάνουμε σοβαρά και δομημένα, θα φέρει αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει

Σκρέκας: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider