Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ
Αυτή τη στιγμή στους παγκόσμιους εταίρους του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Κολομβία, το Ιράκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Μογγολία, η Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν.

Η Αργεντινή ζήτησε από το ΝΑΤΟ να γίνει ένας από τους «παγκόσμιους εταίρους» της συμμαχίας για την ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Λουίς Πέτρι, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει στενότερους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αργεντινή ανακοίνωσε σήμερα την αγορά 24 αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Δανία, μια συμφωνία που υποστηρίχθηκε από την Ουάσιγκτον.

Ο Πέτρι συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ στρατηγό Μιρτσέα Γκεοάνα στον οποίο παρέδωσε επιστολή εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Αργεντινής να γίνει ένας εταίρος, έγραψε ο υπουργός στην πλατφόρμα μηνυμάτων Χ.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι παγκόσμιοι εταίροι συνεργάζονται με τα μέλη της συμμαχίας, για παράδειγμα μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και συμμετέχοντας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή στους παγκόσμιους εταίρους του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Κολομβία, το Ιράκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Μογγολία, η Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αποκαλυπτήρια για το νέο Fuel Pass: Αιτήσεις από 6 έως 30 Απριλίου - Πώς θα δοθεί και σε ποιους

Αγορά μπύρας: Πού θα κριθεί η κατανάλωση το 2026 - Οι κρίσιμες παράμετροι

Πετρέλαιο κίνησης: Πώς και πότε θα περάσει η επιδότηση στις τιμές των πρατηρίων

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider