Πλεύρης: Συμπεριφέρεστε ως συνήγοροι υπεράσπισης του σταθμάρχη και όχι των θυμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Συμπεριφέρεστε ως συνήγοροι υπεράσπισης του σταθμάρχη και όχι των θυμάτων
«Εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο αποσκοπώντας σε μικροκομματικό όφελος» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

«Εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο αποσκοπώντας σε μικροκομματικό όφελος» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι με την πρόταση αυτή «αποδείχθηκαν οι προθέσεις του κάθε κόμματος σε ότι αφορά την διαλεύκανση του δυστυχήματος των Τεμπών» προσθέτοντας ότι «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι μόνο το μικροκομματικό όφελος»

Καταλόγισε σε όσους την συνυπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας ότι «έχουν προσχωρήσει σε όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος».

Διαβάστε ακόμα:

Με την πρόταση δυσπιστίας σας, τόνισε ο κ. Πλεύρης «συμπεριφέρεστε ως συνήγοροι υπεράσπισης του σταθμάρχη και όχι των θυμάτων για μικροπολιτικό όφελος. Έχετε αποσύρει πλήρως τις ευθύνες του ανθρώπου που έβαλε δύο τραίνα στην ίδια γραμμή και συγκρούσθηκαν μεταξύ τους για να έχετε μικροκομματικό όφελος». Πρόκειται είπε ο εισηγητής της πλειοψηφίας «για την πρώτη πρόταση δυσπιστίας που έχει κατατεθεί και η οποία δεν συνδέεται με κυβερνητική πολιτική!» σημειώνοντας πως ακόμα και η αρμοδιότητα άσκησης του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών δεν είναι της κυβέρνησης αλλά της Βουλής.

Οι πραγματικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο βουλευτής «είναι ο κ. Παύλος Πολάκης και ο κ. Νίκος Παππάς» και απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θέλει να δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε «έχει ποινικό μητρώο που έχει αποτυπωθεί με δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου που έγινε μετά από πόρισμα Προανακριτικών Επιτροπών για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο υπουργό (εν. τον κ. Παπαγγελόπουλο) και για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ από τον αρμόδιο υπουργό (εν. τον κ. Νίκο Παππά) Και όσο εσείς θα επικαλείστε ψηφίσματα του ΕΚ εμείς θα επικαλούμαστε τις αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου».

Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε ότι «αναπτύσσεται ένα αντί - Νέας Δημοκρατίας μέτωπο από κόμματα που μεταξύ τους σφάζονται με στόχο την αποκόμιση εκλογικών ωφελημάτων ενόψει ευρωεκλογών».

Ο εισηγητής της ΝΔ, κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι «καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Καλοδεχούμενη και σας προκαλούμε να εξαντλήσετε όποιο μέσο θέλετε, διότι εδώ θα είναι συντεταγμένη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ο ελληνικός λαός που την στηρίζει για να σας δίνει τις απαντήσεις».

Παφίλης: Η δική μας μομφή είναι η καθημερινή προσπάθεια οργάνωσης του λαϊκού αγώνα

«Για το έγκλημα στα Τέμπη ευθύνεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και η πολιτική των άλλων κομμάτων που ακολουθήθηκε κατά γράμμα, με βάση την ολέθρια πολιτική της ΕΕ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. «Και εσείς και οι υπόλοιποι προσπαθείτε να βγάλετε λάδι αυτή την πολιτική. Εκατομμύρια Έλληνες φώναξαν ‘τα κέρδη τους ή η ζωή μας'», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι αυτή η «εγκληματική πολιτική δεν έχει εφαρμογή μόνο στον σιδηρόδρομο» διότι στο βωμό του κέρδους, εμπορευματοποιείται η υγεία, η παιδεία και οι λαϊκές ανάγκες συνολικά.

«Η προσπάθεια για συγκάλυψη βγάζει μάτι. Συνεχίζετε και οχυρώνεστε πίσω από το ανθρώπινο λάθος», ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης και υπογράμμισε πως «αν υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα γινόταν αυτό το έγκλημα».

«Εμείς την μομφή την κάνουμε κάθε μέρα, προσπαθώντας να οργανώσουμε τους λαϊκούς αγώνες. Και αυτό γίνεται. Και μεγαλώνει ο αγώνας των αγροτών, των εργατών, των φοιτητών. Αυτή είναι η πρόταση μομφής η δικιά μας. Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής που κατατέθηκε, με το δικό μας σκεπτικό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και σχολίασε: «να ψηφίζεις το 70% των νόμων της Νέας Δημοκρατίας και μετά να ζητάς να πέσει η κυβέρνηση, είναι ένα ερώτημα».

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν έμαθε το βασικό μάθημα του Watergate

Η κυβέρνηση θα πληρώσει και θα πληρώνει για πολύ καιρό την επιχείρηση συγκάλυψης, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε παρέμβασή του νωρίτερα στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Για οκτώ μήνες ακούμε συνεχώς, σε όποιο επιχείρημα βάζει η αντιπολίτευση, για το 41%. Με το 41% απαντάει η κυβέρνηση σε όλα τα ερωτήματα. Δεν το λέτε τώρα πια, γιατί το 70% των Ελλήνων και των Ελληνίδων, θεωρεί ότι κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα. Και αυτό που πάει πολύ στραβά είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που θέλει να συγκαλύψει», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε:» Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έμαθε το βασικό μάθημα του Watergate: αν έχεις κάνει την κουτσουκέλα, που δεν είναι κουτσουκέλα, αλλά είναι κάτι πολύ σοβαρό, ομολόγησε το, γιατί θα πληρώσεις διπλά, τριπλά, τετραπλά, για τη δικαιολογία. Αυτό που πληρώνετε τώρα, δεν είναι αυτά που δεν κάνατε. Αν είχατε πάει στον ελληνικό λαό και είχατε αναγνωρίσει ότι έγιναν λάθη και αυτά είναι τα λάθη, τώρα δεν θα είχατε 70% του κόσμου εναντίον σας. Αυτό που έχουμε τώρα, όπως και στο Watergate, είναι συγκάλυψη και αυτό πληρώνετε και θα το πληρώνετε για πολύ καιρό ακόμα".

Ιδίως για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός μέσα σε 24 ώρες από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων, «αποφάσισε ότι φταίει ο σταθμάρχης».

«Πάνω σε ποια στοιχεία το αποφάσισε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Μετά από μια εβδομάδα αποφάσισε ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να εκφράσει τον τρόμο του; Ποιο βίντεο είχε δει και είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και αναφέρθηκε «στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, που η συμπολίτευση δεν επέτρεψε να κληθεί να καταθέσει ο κ. Πέτσας», στην έρευνα της Βουλής για τις παρακολουθήσεις που δεν εκλήθη ο κ. Δημητριάδης, στην εξεταστική για τα Τέμπη στην οποία δεν εκλήθη εκείνος που είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Μεταμεσονύχτιες και πολύωρες οι συνεδριάσεις για την πρόταση δυσπιστίας - Την Πέμπτη η ψηφοφορία

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον πρώην βουλευτή Ταμήλο μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη

Μαρινάκης: Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης της έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών

gazzetta
gazzetta reader insider insider