Πτήση Δένδια πάνω από το Αιγαίο με F-16 Viper: Το μήνυμά του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτήση Δένδια πάνω από το Αιγαίο με F-16 Viper: Το μήνυμά του
Αντιλήφθηκε «τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, την υποχρέωσή τους απέναντι στην πατρίδα».

Επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Σούδας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή (23/2), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Αιγαίο, σε σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας. Ο υπουργός έκανε την επίσκεψη συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη και έγινε δεκτός από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και τον διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης, σμήναρχο Χρήστο Γρηγορούδη.

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως η Πολεμική Αεροπορία υπηρετεί δύο ρόλους. Αποτελεί καταρχήν βασικό πυλώνα αποτροπής της χώρας μας, αλλά επίσης και σημαντικό πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Και θα ήθελα να πω ότι η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών της, αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας.

Υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Κρήτης, ενώ αναφερόμενος στην πτήση, τη χαρακτήρισε «μοναδική ευκαιρία» καθώς πέταξε «με ένα F-16 και μάλιστα με ένα F-16 Viper, την πιο σύγχρονη εκδοχή του». Όπως είπε, αντιλήφθηκε «τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, την υποχρέωσή τους απέναντι στην πατρίδα».

«Το ελληνικό κράτος συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας» επισήμανε. «Η παραλαβή των Rafale, η παραλαβή των F-16 Viper, ενισχύουν τις Μοίρες μας. Υλοποιούνται προμήθειες οπλικών συστημάτων τα οποία αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητες. Όπως ξέρετε, ήδη συζητάμε την απόκτηση και του F-35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας» εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με τον Eμίρη του Κατάρ συναντάται το Σάββατο στη Ντόχα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ημερίδα ΣΕΒ με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Διεθνές Εμπόριο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Ελληνικό: Η πρώτη «πόλη των 15 λεπτών» στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider