Μπάιντεν: Επ αόριστον στον «πάγο» τα συμβόλαια εξαγωγών για LNG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Επ αόριστον στον «πάγο» τα συμβόλαια εξαγωγών για LNG
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέστειλε την Παρασκευή την έγκριση εκκρεμών και μελλοντικών αιτήσεων για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέστειλε την Παρασκευή την έγκριση εκκρεμών και μελλοντικών αιτήσεων για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, μια κίνηση που επικροτήθηκε από τους ακτιβιστές του κλίματος, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τις αποφάσεις για νέες εγκαταστάσεις μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Όσο διαρκέσει η αναστολή, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα διεξάγει επανεξέταση στις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αιτημάτων που ζητούν έγκριση για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την Ασία, όπου το συγκεκριμένο καύσιμο έχει μεγάλη ζήτηση.

Η επανεξέταση θα διαρκέσει μήνες και στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση , μια διαδικασία που θα απαιτήσει χρόνο, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη. Ο Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωσή του, «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου ,το ενεργειακό κόστος, την ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής και το περιβάλλον. Η κλιματική κρίση είναι η υπαρξιακή απειλή της εποχής μας».

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποσχέθηκαν ότι η αναστολή δεν θα βλάψει τους συμμάχους, λέγοντας ότι το σχέδιο θα περιλαμβάνει εξαιρέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας. «Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την ενεργειακή ασφάλεια εδώ στις ΗΠΑ και με τους συμμάχους μας», δήλωσε η Γκρανχολμ. Η τελευταία αναθεώρηση των έργων εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου έγινε το 2018. Η ανάπτυξη έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους και ομάδες νεολαίας, που είναι μέρος της εκλογικής βάσης του Μπάιντεν. Οι ακτιβιστές λένε ότι τα νέα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου μπορεί να βλάψουν τις τοπικές κοινότητες, να εντείνουν την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα για δεκαετίες. Οι περιβαλλοντολόγοι χαιρέτισαν την κίνηση αυτή ως ένα τολμηρό βήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στον βραδύτερο ρυθμό από το 2021 αυξήθηκε ο δομικός πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Tesla: Ανακαλεί 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Wall Street: Μικτά πρόσημα στον απόηχο των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider