Αχτσιόγλου: Ο ανεκδιήγητος κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνει τους θύτες με το θύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αχτσιόγλου: Ο ανεκδιήγητος κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνει τους θύτες με το θύμα
Την αποπομπή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε με δηλώσεις της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου για τις δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Την αποπομπή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε με δηλώσεις της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου για τις δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η βαρβαρότητα και η απανθρωπιά να εξελιχθούν περαιτέρω. Να μην τις συνηθίσουμε, να μην γίνουν καθημερινότητα. Η βία και η βαρβαρότητα έχουν λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα». Στρέφοντας τα πυρά της κατά του υπουργού Ναυτιλίας σημείωσε: «Σήμερα ακούσαμε έναν ανεκδιήγητο κ. Βαρβιτσιώτη να εξισώνει τους θύτες με το θύμα. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει τον κ. Βαρβιτσιώτη γι' αυτά που είπε. Δεν αρκεί να ανακαλέσει. Για να φτάσει στο σημείο να εκστομίσει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεται πολύ διαφορετικά το τι σημαίνει ανομία, τι σημαίνει βία, τι σημαίνει αυθαιρεσία σε μία κοινωνία, απ' ό,τι θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεται».

Αναφερόμενη στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στο πολιτικό σχέδιο που η ίδια, με την υποψηφιότητά της, καταθέτει, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να βάλει αυτός τον πήχη σε τέσσερα κεντρικά στρατηγικά ζητήματα, ανεξαρτήτως των πρωτοβουλιών που θα λάβει ή δεν θα λάβει η ΝΔ, και αυτά αφορούν:

-Το κράτος, αν θέλουμε ένα κράτος υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών στην υγεία, στην παιδεία ή ένα κράτος το οποίο θα πριμοδοτεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα όπως κάνει μέχρι τώρα η ΝΔ.

-Την εργασία, αν θέλουμε εργασία φθηνή, χωρίς δικαιώματα, όπως μας έχει καταντήσει να συζητάμε ο κ. Γεωργιάδης, για 13ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες ή θα ξαναγράψουμε από την αρχή τι σημαίνει να δουλεύεις στην Ελλάδα, με δικαιώματα, με μισθούς, με σταθερές σχέσεις.

-Την οικονομία, θεωρώ ότι συζητάμε πάρα πολύ για τη διανομή και συζητάμε πολύ λιγότερο από όσο αντιστοιχεί στην παραγωγή. Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού είναι ένα μοντέλο θνησιγενές. Πρέπει να μιλήσουμε για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

-Τα δικαιώματα, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ώστε να έχουμε ουσιαστική δημοκρατία στον τόπο και όχι ένα ρητορικό σχήμα».

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζοντας ότι «η μέγιστη δυνατή συμμετοχή είναι σημαντική και για την επόμενη μέρα, θα εκπέμψει ισχυρό σήμα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μήνυμα προς τη Δεξιά για τη δύναμη του αντιπαραθετικού της πόλου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Απίστευτες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη - Η Ελλάδα να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθασμένη διατύπωση

Κασσελάκης για Πειραιά: «Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider