Ρόδος: Κέντρο ελέγχου στο αεροδρόμιο για την αποχώρηση των τουριστών από το νησί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρόδος: Κέντρο ελέγχου στο αεροδρόμιο για την αποχώρηση των τουριστών από το νησί
Η κυβέρνηση στήνει κέντρου συντονισμού στο αεροδρόμιο της Ρόδου για την απομάκρυνση των επισκεπτών και τουριστών που βρίσκονται στο νησί.

Η κυβέρνηση στήνει κέντρου συντονισμού στο αεροδρόμιο της Ρόδου για την απομάκρυνση των επισκεπτών και τουριστών που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι εκκενώθηκαν το Σάββατο, εν μέσω της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στο νησί των Δωδεκανήσων.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από σύσκεψη που έγινε την Κυριακή υπό τον υπουργό, Γιώργο Γεραπετρίτη, προσωπικό του υπουργείου « ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα 5μμ εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου Help Desk για διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».

Επιπλέον, προσωπικό του ΥΠΕΞ εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία «για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με Πρεσβείες και πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ρόδο και την επιχείρηση φιλοξενίας των πολιτών που μετακινήθηκαν προληπτικά σε ασφαλή σημεία του νησιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για πυρκαγιά στη Ρόδο: Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πρέπει να αποδοθούν

Πυρκαγιές: Ματαιώνεται η εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider