Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Ανανεώθηκε η θητεία του με 249 ψήφους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Ανανεώθηκε η θητεία του με 249 ψήφους
Την υποψηφιότητα Τασούλα υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη ψήφισαν «παρών». Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών».

O Kωνσταντίνος Τασούλας με 249 ψήφους επανεξελέγη, για δεύτερη θητεία, πρόεδρος της Βουλής κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την υποψηφιότητα Τασούλα υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη ψήφισαν «παρών». Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών».

Ο κ. Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, είχε γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Για τις θέσεις Ά, ΄Β και ΄Γ αντιπροέδρων προτείνει τους κ.κ Πλακιωτάκη, Γεωργαντά και Μπούρα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνθηκε στους βουλευτές για την 8ετή πορεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, τα προηγούμενα χρόνια.

«Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος. Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της ΝΔ γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, αλλά και τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο.

Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αντιπροέδρου θα προτείνει την Ολγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Από πλευράς του το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου και οι Σπαρτιάτες αυτή του Πέτρου Δημητριάδη. Η Νίκη προτείνει τον Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρώτο ραντεβού Χατζηδάκη - Στουρνάρα: Επιτόκια, Ηρακλής ΙΙΙ, κόκκινα δάνεια και επενδυτική βαθμίδα στο τραπέζι 

Γεωργιάδης: Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ρένα Δούρου: «Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider