«Φρέναρε» τα κινεζικά δικαιώματα στην Pirelli η Μελόνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρέναρε» τα κινεζικά δικαιώματα στην Pirelli η Μελόνι
Η Τζόρτζια Μελόνι επικύρωσε το μέτρο που θα περιορίσει τα δικαιώματα που θα έχει η κινεζική Sinochem ως μέτοχος στην ιταλική εταιρεία ελαστικών Pirelli.

Η Τζόρτζια Μελόνι επικύρωσε το μέτρο που θα περιορίσει τα δικαιώματα που θα έχει η κινεζική Sinochem ως μέτοχος στην ιταλική εταιρεία ελαστικών Pirelli.

Παράλληλα, δημιουργείται ένα νέο δεδομένο για όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους που η Ρώμη κρίνει ως ζωτικής σημασίας για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως η κινεζική εταιρεία χημικών είχε εξαγοράσει, το 2015, πλειοψηφικό ποσοστό στην Pirelli, ένα από τα «πετράδια» της ιταλικής βιομηχανίας, έναντι ποσού 7,7 δισ. δολαρίων. Τα νέα μέτρα περιορίζουν την πρόσβαση της κινεζικής εταιρείας σε συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες και ορίζεται μια αυξημένη πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων σε επίπεδο ΔΣ προκειμένου «να προστατευτεί η ανεξαρτησία της Pirelli και η διοίκηση της».

Aξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας ελαστικών οχημάτων, Μάρκο Τροντσέρι Προβέρα, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιρροή που έχει η κινεζική Sinochem στην Pirelli, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Προβέρα είπε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μελόνι πως η Sinochem προσπαθεί να επέμβει στη διαχείριση της Pirelli με τρόπους που δεν προβλέπονται στη συμφωνία του 2015, όταν η κινεζική εταιρεία απέκτησε το 37% του μετοχικού κεφαλαίου της Pirelli. Η Camfin του Προβέρα έχει το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον πρώην CEO της Google το «ορφανό» superyacht Alfa Nero για 67,6 εκατ. δολάρια

Συμφωνία SEC - Binance για να μην «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών πελατών

Προειδοποιεί η Goldman Sachs: Υπεραισιόδοξες οι αγορές για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider