Μπακογιάννης για Βοτανικό: Το έργο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες

Newsroom
Μοιράσου το
Μπακογιάννης για Βοτανικό: Το έργο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες
«Έχουν ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες οι πρόδρομες εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες και αν τελειώσει νωρίτερα η κοινοπραξία, προβλέπεται να πάρει μπόνους».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη Διπλή Ανάπλαση, τονίζοντας πως έχουν αρχίσει εδώ και μήνες οι πρόδρομες εργασίες.

«Έχουν ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες οι πρόδρομες εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες και αν τελειώσει νωρίτερα η κοινοπραξία, προβλέπεται να πάρει μπόνους. Στον Βοτανικό έχουν γίνει ήδη ασφαλτοστρώσεις. Παράλληλα προχωράμε με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ γίνονται και εργασίες στο “Πέτρινο”. Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε απλά χωματουργικές εργασίες. Είναι εργασίες για την εξυγίανση του εδάφους αφού εκεί πετούσε ο καθένας ό,τι ήθελε. Μάλιστα ξέρουμε ότι είχε και εισιτήριο. Πλήρωνες, έμπαινες και άφηνες ότι ήθελες και έφευγες. Και όλα αυτά 1,5 χλμ από την Ομόνοια. Είναι πολύ σημαντικό που προχωρά η διπλή ανάπλαση. Όταν παραδοθεί το γήπεδο στον Βοτανικό, θα πέσει και η ιστορική Λεωφόρος όπου θα γίνει ένα πάρκο και από κάτω υπόγειο πάρκινγκ. Στον Βοτανικό τρέχει και ένα δεύτερο έργο. Αυτό των υποδομών. Δημιουργούμε μια νέα πόλη εκεί. Δρόμους, πλατείες, κλπ. Το πράσινο θα ξεπερνά το 50% της ανάπλασης γιατί αυτό προβλέπει η συμφωνία» υπογράμμισε σε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 100,3 .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Queen: Προς συμφωνία-ρεκόρ 1 δισ. δολαρίων για την πώληση της μουσικής τους

Ανδρουλάκης για Πάγκαλο: Άφησε ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή

Χρηματιστήριο: Κέρδη 20,5% για τράπεζες το Μάιο - «Έκρηξη» τζίρου λόγω MSCI

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider