Γαλλία: «Η ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου στο τραπέζι διαβουλεύσεων με την Τουρκία»

Newsroom
Μοιράσου το
Γαλλία: «Η ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου στο τραπέζι διαβουλεύσεων με την Τουρκία»
Τι δήλωσε μιλώντας για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, o Μπενζαμέν Χαντάτ, βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Renaissance του προέδρου Mακρόν.

Η ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, η θαλάσσια κυριαρχία των εταίρων μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων τόσο της Γαλλίας, όσο και της Ευρώπης με την Τουρκία. Αυτό δήλωσε μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, o Μπενζαμέν Χαντάτ, βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Renaissance του προέδρου Mακρόν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάντοτε έναν ειλικρινή και απαιτητικό διάλογο με τον πρόεδρο Ερντογάν», είπε ο Γάλλος βουλευτής υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία είναι ένας εταίρος, είναι ένας σύμμαχος. Αλλά ποτέ δεν διστάσαμε να αναφερθούμε στις διαφωνίες όταν αυτές προέκυψαν. Υπάρχουν πολλά θέματα στο τραπέζι» για τη σχέση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας «για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ώστε να λυθούν τα επόμενα χρόνια».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο η επανεκλογή του Ερντογάν είναι μια καλή ή κακή είδηση για τη Γαλλία και τη διεθνή κοινότητα, ο Γάλλος βουλευτής απάντησε:

«Είναι ένα γεγονός. Προφανώς δεν επιλέγουμε τους κυβερνώντες των εταίρων μας. Εμάς μας αφορά το να έχουμε μια ικανοποιητική σχέση, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, όπως άλλωστε και την ασφάλεια των εταίρων μας, της Σουηδίας, της Ελλάδας ή της Κύπρου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο ιστορικό χαμηλό «κατρακύλησε» η τουρκική λίρα μετά την νίκη Ερντογάν

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider