Η Νότια Αφρική διαψεύδει την οποιαδήποτε μεταφορά όπλων στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Νότια Αφρική διαψεύδει την οποιαδήποτε μεταφορά όπλων στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει έρευνα για τις αναφορές Αμερικανού αξιωματούχου.

Η Νότια Αφρική δεν ενέκρινε οποιαδήποτε αποστολή όπλων στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που προΐσταται της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Συμβατικών Όπλων, Μόντι Γκουνγκουμπέλε, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 702.

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νότια Αφρική δήλωσε χθες Πέμπτη πως είναι σίγουρος ότι ένα ρωσικό πλοίο έλαβε φορτίο με όπλα στη Νότια Αφρική πέρυσι, παραβιάζοντας ενδεχομένως τη δηλωμένη ουδετερότητα της Πρετόρια στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του πρεσβευτή προκάλεσαν πτώση του ραντ και ρευστοποίηση νοτιοαφρικανικών ομολόγων, με τους επενδυτές να εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Νότια Αφρική να βρεθεί τώρα αντιμέτωπη με δυτικές κυρώσεις.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει έρευνα υπό την ηγεσία συνταξιούχου δικαστή για τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του έστειλε όπλα στην Ρωσία.

Ο παρουσιαστής του 702 Κλέμεντ Μανιατέλα έγραψε στο Twitter πως ο Γκουνγκουμπέλε είπε στην εκπομπή του πως αν φορτώθηκαν όπλα σε πλοίο με προορισμό τη Ρωσία από τη Νότια Αφρική τότε αυτό είναι παράνομο και δεν έπρεπε να έχει γίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «μικροσκόπιο» τα ρωσικά διαμάντια - Τα «αγκάθια» από τις πιθανές κυρώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider