Δημοσκόπηση Metron Analysis: 6,3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Metron Analysis: 6,3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος
Στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά «σκαρφαλώνει» στο 7,7%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29,3% έναντι 23% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έπονται το ΠΑΣΟΚ με 8,9%, το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και το ΜέΡΑ 25 (3,7%). Ακολουθεί με ποσοστό μικρότερο του 3%, η Ελληνική Λύση (2,7%).

Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό 9,2%, ενώ συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος (Λευκό/Άκυρο, αποχή, αναποφάσιστοι) ανέρχεται στο 12,2%, ενώ Λοιπά κόμματα θα επιλέξει το 8,5% των ερωτηθέντων.

Σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, το κυβερνών κόμμα ενισχύεται με 1,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,8%, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες (1,4%) σημειώνει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανέρχεται στο 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 27,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 10,7%. Έπονται ΚΚΕ με 6,6%, ΜέΡΑ 25 με 4,5% και Ελληνική Λύση με 3,2%

Σε περίπτωση που επαληθευτούν τα παραπάνω ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 121 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει 96 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 36. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 23, το ΜέΡΑ 25 με 15 έδρες και με 11 έδρες η Ελληνική Λύση.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται συντριπτικά με 71% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, υπερτερώντας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για αύξηση μισθών και μείωση φόρων - Ο ΦΠΑ θα μειωθεί σταδιακά και στοχευμένα σε όλα τα προϊόντα

Τσίπρας: Ζητάμε ισχυρή εντολή - Με τον κ. Βαρουφάκη δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης

Εκλογές 2023: Οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια- Πώς κατανέμονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider