Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για την οικονομία - Παρέμβαση Μητσοτάκη και για την Ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για την οικονομία - Παρέμβαση Μητσοτάκη και για την Ενέργεια
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με Μελόνι και Κόστα.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Νωρίτερα, σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαπανίδου για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διεθνής διασυρμός της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μητσοτάκη στη Σύνοδο: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης σχεδίαζε την αντικατάσταση Μενουδάκου και την κατάργηση Ράμμου;