Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για την οικονομία - Παρέμβαση Μητσοτάκη και για την Ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για την οικονομία - Παρέμβαση Μητσοτάκη και για την Ενέργεια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με Μελόνι και Κόστα.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Νωρίτερα, σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Από την έρευνα στην αγορά» το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής καινοτομίας

Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε... «ομηρία»

Νέες ειδικότητες και επαγγέλματα του μέλλοντος που θα έρθουν στην Ελλάδα έως το 2035

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider