Επίσημη επίσκεψη στην Ευρώπη εξετάζει ο Μπάιντεν - Κοντά στην επέτειο έναρξης της εισβολής στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημη επίσκεψη στην Ευρώπη εξετάζει ο Μπάιντεν - Κοντά στην επέτειο έναρξης της εισβολής στην Ουκρανία
Τζο Μπάιντεν
Μια επίσκεψη του προέδρου στην εμπόλεμη Ουκρανία είναι μάλλον απίθανη λόγω των ανησυχιών ασφάλειας που περιλαμβάνει ένα τέτοιο σενάριο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει μια επίσημη επίσκεψη στην Ευρώπη κοντά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών media.

Όπως ανέφερε το CNN, η επίσκεψη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και μένει να συμφωνηθούν λεπτομέρειες προτού γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο Μπάιντεν εξετάζει την Πολωνία ως ένα από τους σταθμούς της επίσκεψης, με τη χώρα να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες και να λειτουργεί ως κέντρο του NATO για την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Μπάιντεν αναφέρει πως μια επίσκεψη του προέδρου στην εμπόλεμη Ουκρανία είναι μάλλον απίθανη λόγω των ανησυχιών ασφάλειας που περιλαμβάνει ένα τέτοιο σενάριο.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον θα στείλει στην Ουκρανία 31 άρματα μάχης τύπου M1 ABRAMS αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα, σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες όσο το δυνατό πιο γρήγορα για τα άρματα.

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την απόφαση της Γερμανίας να στείλει 14 άρματα Leopard 2 στο Κίεβο, λέγοντας πως «η Γερμανία πραγματικά βγήκε μπροστά».

Ο Μπάιντεν υποστήριξε πως οι αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία δεν αποτελούν επιθετική απειλή για τη Ρωσία, ενώ υποστήριξε μιλώντας για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο Πούτιν ήταν λάθος, οι χώρες της Δύσης είναι ενωμένες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα

Γερμανία: Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα παραδοθούν τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Ουκρανία: Στο 30,3% η ύφεση το 2022 λόγω του πολέμου - Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider