Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Μόλυνση κινητού πολίτη με το Predator πριν από ραντεβού για εμβόλιο - Η απάντηση Πιερρακάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Μόλυνση κινητού πολίτη με το Predator πριν από ραντεβού για εμβόλιο - Η απάντηση Πιερρακάκη
Όπως δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης, «πολίτης, δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Κυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για επιμόλυνση του κινητού ενός πολίτη από το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, «πολίτης, δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Ραγκούσης, το SMS έφτασε στο κινητό του πολίτη, λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του.

Ο πολίτης άνοιξε το μήνυμα και μολύνθηκε η συσκευή του από το Predator, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, που ανέφερε πως το gov.gr έδωσε τα προσωπικά δεδομένα του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ραγκούσης ζήτηση εξηγήσεις από τον υπουργό.

«Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιερρακάκης: «Αστεία» η καταγγελία Ραγκούση

Το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών κρατά όλα τα στοιχεία των μηνυμάτων που στέλνει και είναι «αστείο» να λέγεται ότι το κράτος στέλνει μηνύματα σε πολίτες που είναι μολυσμένα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στην καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση

Ο κ. Πιερρακάκης, που μίλησε για συνωμοσιολογία, σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών, πχ με απόκτηση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών έχουνε πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με αυτή άλλων χωρών.

Εξέφρασε μάλιστα την απορία του για τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι οι άνθρωποι του πρέντατορ. «Ένα καλό πράγμα κάνουμε, και να πάμε κι αυτό, επειδή δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε, και να πάμε να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη ηθικά, επειδή έχουμε εκλογές; Κάπου φτάνει», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν συσχέτισε τους ανθρώπους του gov.gr με αυτούς του πρέντατορ. Ο υπουργός δεν μπορεί να αποδέχεται το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά αυτό να οφείλεται στους γιατρούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή - LIVE

Κεραμέως: Όνειδος η πρόταση δυσπιστίας από ΣΥΡΙΖΑ

Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Προσοχή γιατί η λάσπη στον ανεμιστήρα μπορεί να γυρίσει σε αυτούς που την εκτοξεύουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider