Λαβρόφ: Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες, αλλά υποτάχθηκαν στην αμερικανική επιταγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες, αλλά υποτάχθηκαν στην αμερικανική επιταγή
Δυσαρεστημένος από την ελληνική στάση στην ρωσοουκρανική σύγκρουση εμφανίστηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας από πλευράς Μόσχας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την πικρία του για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε μια σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Twitter η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα στα ελληνικά, απηχώντας τα λόγια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, υπογραμμίζει πως: «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Ακολούθησαν άλλα δύο «τιτιβίσματα» τα οποία επεσήμαναν: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο "στρατόπεδο" εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Καταδικάζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από Βρυξέλλες και Λονδίνο και απειλεί με αντίποινα

Λαβρόφ για σχέσεις Ρωσίας-Δύσης: Μάλλον «πραγματικός» πόλεμος, παρά «υβριδικός»

Το BBC ταυτοποίησε τα ονόματα περισσότερων των 12.200 Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider