Μπάιντεν για εκεχειρία στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ψάχνει «οξυγόνο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν για εκεχειρία στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ψάχνει «οξυγόνο»
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σχολίασε την Πέμπτη την πρόταση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, διάρκειας 36 ωρών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως ο Πούτιν «προσπαθεί να βρει λίγο οξυγόνο» μετέδωσε το Reuters.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος «ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκκλησίες».

Με βάση την πρόταση του Πούτιν, η κατάπαυση αναμένεται να διαρκέσει από τις 12:00 της Παρασκευής έως τις 12 το βράδυ του Σαββάτου, 7 Ιανουαρίου και έρχεται εν μέσω των εορτασμών για τα Χριστούγεννα στη Ρωσία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο (η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου καθώς ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο).

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαίλο Ποντόλιακ, έκανε λόγο για υποκριτική κίνηση από την πλευρά του Κρεμλίνου.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να φύγει από τις κατεχόμενες περιοχές -μόνο τότε θα έχουμε "προσωρινή εκεχειρία". Κρατήστε για εσάς την υποκρισία» ανέφερε ο Ποντόλιακ σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακρημνίστηκε 30,4% το ουκρανικό ΑΕΠ το 2022 - Η μεγαλύτερη πτώση εδώ και τρεις 10ετίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider