ΗΠΑ: Νέα ήττα για Μακάρθι στη Βουλή – Η διαδικασία συνεχίζεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα ήττα για Μακάρθι στη Βουλή – Η διαδικασία συνεχίζεται
Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατάφερε ούτε στην τέταρτη ψηφοφορία να εκλέξει πρόεδρό της τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδρίασε εκ νέου σήμερα στην Ουάσιγκτον, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο με τον Ρεπουμπλικανό Κέβιν Μακάρθι να γνωρίζει την ήττα, ενώ γίνεται εμφανής ο βαθύς διχασμός στο «κόκκινο» κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στη συνεδρίαση που είχε προηγηθεί χθες, η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία είχε επίσης αποτύχει να καταλήξει στην εκλογή προέδρου, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ έπειτα από δεκαετίες, ενώ μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το 1923 που δεν εκλέγεται νέος πρόεδρος του σώματος από την πρώτη ημέρα. Τότε, το 1923, για να εκλεγεί ο Ρεπουμπλικάνος Φρέντερικ Τζιλέτ είχαν χρειαστεί εννέα ψηφοφορίες.

Πλέον, έπειτα από τέσσερις ψηφοφορίες, οι Ρεπουμπλικάνοι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εκλέξουν πρόεδρο στη Βουλή, καθώς 20 από τους βουλευτές τους επιμένουν να απορρίπτουν τον Κέβιν Μακάρθι από την Καλιφόρνια ενώ και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ τους κάλεσε να στηρίξουν τον 58χρονο.

Οι «αντιστασιακοί» θέλουν για πρόεδρο έναν άλλο Ρεπουμπλικάνο: τον Μπάιρον Ντόναλντς από τη Φλόριντα ενώ ελέγχουν συνολικά 222 έδρες στη Βουλή. Για να εκλεγεί πρόεδρος ο Μακάρθι, χρειάζεται να τον στηρίξουν 218 βουλευτές. «Η νομοθετική διαδικασία είναι σε αδιέξοδο: Τα μέλη δεν μπορούν να ορκιστούν, να εγκρίνουν κανόνες ή να ψηφίσουν νομοσχέδια έως ότου εκλεγεί πρόεδρος», σημειώνουν σε άρθρο τους οι NΥΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολωνία: Συμφωνία για την αγορά άλλων 116 αρμάτων Abrams από τις ΗΠΑ

Ξανά «βασίλισσα» η General Motors στις ΗΠΑ: Άλμα 2,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

ΗΠΑ: Λιγότερες κατά 10,5 εκατομμύρια οι νέες θέσεις εργασίας - Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με πολλές παραιτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider