Σταϊκούρας: Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση κατά δύο μήνες, έως τα τέλη Φεβρουαρίου της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προανήγγειλε από την τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράταση κατά δύο μήνες, έως τα τέλη Φεβρουαρίου της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προανήγγειλε από την τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η παράταση στα τέλη κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί επισήμως αυτή τη εβδομάδα.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο νέο μέτρο της κάρτας αγορών, επισημαίνοντας ότι θα καλύψει και λαϊκές αγορές εφόσον οι έμποροι έχουν POS.

Ανέφερε επίσης ότι η διάταξη κατατίθεται αύριο στη Βουλή και ψηφίζεται την Τέταρτη. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που θα είναι ανάλογη με το Fuel Pass, όπως είπε, θα ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου και οι πρώτες πληρωμές να γίνουν στα τέλη του ίδιου μήνα.

Όσοι επιλέξουν να πληρωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό και λάβουν το 80% της επιδότησης που τους αναλογεί, θα πάρουν τα χρήματα σε 2 δόσεις, ανέφερε.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, στα πρότυπα του Fuel Pass, θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία,αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων κ.α. αλλά και λαϊκές αγορές.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας «Δεν είναι μόνο για τρόφιμα, αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους». Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ποσό θα πιστώνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, στην κάρτα κάθε μήνα και αν δεν χρησιμοποιηθεί δεν θα χάνεται αλλά θα μετακυλίεται στον επόμενο μήνα. Για κατάθεση του ποσού στην τράπεζα, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του ποσού σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο και 24.000 ευρώ ζευγάρι, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Διευκρίνισε ότι το market pass είναι ανεξάρτητο από την επιταγή ακρίβειας.

Στη Βουλή θα κατατεθεί και η διάταξη για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων από την οποία, με βάση την υφιστάμενη εικόνα, αναμένονται έσοδα 650 εκατομμυρίων ευρώ για το 2023 τα οποία και τροφοδοτούν το εν λόγω μέτρο στήριξης.

«Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι σήμερα έχουμε 3 δισ. ευρώ λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. «Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη, είπε»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης-Προϋπολογισμός: Κάλυψη του 10% του κόστους τροφίμων για 6 μήνες – Στα 650 εκατ. ευρώ το κόστος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider