Μελόνι: Δεν τα έχουμε βάλει με τον ρωσικό λαό, τον πολιτισμό ή την ιστορία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μελόνι: Δεν τα έχουμε βάλει με τον ρωσικό λαό, τον πολιτισμό ή την ιστορία του
Ξεκάθαρη διαχωριστεί γραμμή από την Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ιστορία της Μόσχας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στο θέατρο Λα Σκάλα του Μιλάνου για τα εγκαίνια της σεζόν με το έργο «Μπορίς Γκοντουνόφ», δήλωσε ότι «δεν έχουν νόημα οι αντιπαραθέσεις για το ό,τι το θέατρο του Μιλάνου επέλεξε να ξεκινήσει τη νέα του σεζόν με ένα ρωσικό έργο».

«Ως γνωστόν, έχω μια ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά εμείς δεν τα έχουμε βάλει με τον ρωσικό πολιτισμό, τον ρωσικό λαό ή την ιστορία του» υπογράμμισε.

Στη Λα Σκάλα βρίσκεται και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία πριν ανοίξει η αυλαία, τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Πούτιν να καταστρέψει τη φανταστική αυτή χώρα. Πιστεύω ότι ο Ντοστογιέφσκι, ο Τσαϊκόφσκι, ο Τολστόι είναι εξαιρετικοί, είμαι εδώ για να απολαύσω την όπερα».

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, τέλος, ο οποίος επευφημήθηκε με πέντε λεπτών χειροκρότημα, δήλωσε ότι «ο ρωσικός πολιτισμός δεν μπορεί να σβηστεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: 9ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - Τι περιλαμβάνει

Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται αλλά η Ρωσία «δεν τρελάθηκε»

Γερμανία: Η Μέρκελ παραδέχεται αποτυχίες στην πολιτική της απέναντι στην Ρωσία