Ντράγκι: Τα κόμματα της Ιταλίας δεν πήραν ρωσική χρηματοδότηση - Η οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Τα κόμματα της Ιταλίας δεν πήραν ρωσική χρηματοδότηση - Η οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση
Όπως είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός «το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιβεβαιώσει πως κανένα ιταλικό κόμμα δεν ήταν στη λίστα των ρωσικών χρηματοδοτήσεων.».

Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ιταλίας υπό την πρωθυπουργία του προήδρευσε την Παρασκευή ο Μάριο Ντράγκι, που αποχωρεί από την ηγεσία της χώρας ενόψει των εθνικών εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παροχή 14 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για στήριξη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα, με τη Ρώμη να έχει εκτιμήσει πως το ΑΠΕ θα «τρέξει» με ρυθμό 3,1% για το 2022.

Ο Ντράγκι δήλωσε πως δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης στην Ιταλία αυτή τη στιγμή, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές ενέργειας που δοκιμάζουν την οικονομία της χώρας.

«Βιώνουμε σίγουρα μια κάμψη της οικονομίας» δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος πρωθυπουργός σχολίασε τις αναφορές των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν πως η Ρωσία έχει χρηματοδοτήσει πολιτικά κόμματα σε μια σειρά χωρών.

Για τα ρωσικά κονδύλια

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ντράγκι είπε «το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιβεβαιώσει πως κανένα ιταλικό κόμμα δεν ήταν στη λίστα των ρωσικών χρηματοδοτήσεων. Και οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις κρυφής χρηματοδότησης της Ρωσίας σε υποψηφίους και πολιτικούς για τις επικείμενες εκλογές».

Υπενθυμίζεται πως οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία διεξάγονται στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Με στήριξη στις επιχειρήσεις το «αντίο» του Ντράγκι στην πρωθυπουργία

Ιταλία: Στο 9,1% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Αύξηση 44,9% στις τιμές της ενέργειας

Τα 4+1 σενάρια της Barclays για τις ιταλικές εκλογές και o αντίκτυπος στα spreads

gazzetta
gazzetta reader insider insider