Ο Τραμπ αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέα της Ν. Υόρκης - «Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέα της Ν. Υόρκης - «Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας»
«Η παρούσα κυβέρνηση αλλά και πολλοί εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα έχουν χάσει κάθε ηθικό όριο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα δικαιώματά του που προβλέπονται από την Πέμπτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ επικαλέστηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ώστε να μην καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης σχετικά με τις συναλλαγές του στον τομέα του real estate, πριν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερευνών τόσο σε σχέση με την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις αρχές του 2021 όσο και σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πριν το 2016- σε δήλωσή του ανέφερε πως «δεν έχω απολύτως καμία άλλη επιλογή, καθώς η παρούσα κυβέρνηση αλλά και πολλοί εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα έχουν χάσει κάθε ηθικό όριο και κάθε όριο ευπρέπειας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το FBI πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές έρευνες στο κτήμα που διατηρεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο Mar-a-Lago της Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Παρότι συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, η έρευνα πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχω ενημερωθεί», ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη ο Τραμπ, σημειώνοντας παράλληλα πως η έρευνα δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. «Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», είπε, καταγγέλλοντας πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό», χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον λόγο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider