Ανδρουλάκης για Τουρκία: Νέα σημαντική κλιμάκωση ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης για Τουρκία: Νέα σημαντική κλιμάκωση ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν. 

Μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία χαρακτηρίζει τον σημερινό απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία.

Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν.

Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Βγαίνει σήμερα στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν»

Απειλές Ακάρ για το Καστελόριζο: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε»

Κωνσταντινόπουλος: Απαιτούμε να ειπωθεί δημόσια ο λόγος της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider