Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Απαντήσεις για όλα με θεσμικό τρόπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Απαντήσεις για όλα με θεσμικό τρόπο
Η κυβέρνηση, με θεσμικό τρόπο, θα αναζητήσει την αλήθεια στη σοβαρή αυτή υπόθεση για την οποία δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση, με θεσμικό τρόπο, θα αναζητήσει την αλήθεια στη σοβαρή αυτή υπόθεση για την οποία δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, μια ημέρα μετά την αποδοχή από την κυβέρνηση στο αίτημα του κ. Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και το άνοιγμα του κοινοβουλίου στις 22 Αυγούστου για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής στη γραμμή και στην τακτική να γίνει ότι πρέπει προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον κ. Ανδρουλάκη και τον πολιτικό κόσμο συνολικά. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι απαντήσεις αυτές δεν γίνεται παρά να γίνουν με ένα θεσμικό τρόπο. Ό,τι θεσμικά πρέπει να γίνει -ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη σοβαρότητά του- θα γίνει. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση κωλυσιεργείας και της οποιαδήποτε καθυστέρησης αυτής της ιστορίας γιατί πρώτοι εμείς θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στο σοβαρό αυτό ζήτημα», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ενώ επανέλαβε ότι «επρόκειτο τυπικά για μια νόμιμη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε ό,τι αφορά την καθ’ ομολογία νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ των συνομιλιών του κ. Ανδρουλάκη, ανέφερε ότι ο ίδιος γνωρίζει πώς μπορεί να ενημερωθεί. «Η κυβέρνηση, δια του κ. Γεραπετρίτη, επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στη διάθεσή του για να τον ενημερώσουν σε ότι είναι δυνατόν», είπε.

Απαντώντας για το εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε, ο κ. Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς και δεν γνώριζε και γι’ αυτόν το λόγο υπήρξαν δύο παραιτήσεις ανάληψης της ευθύνης που δεν είχε ενημερώσει για την εκκίνηση της διαδικασίας. Γιατί εκεί θα ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού, στην εκκίνηση της διαδικασίας, για το αν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την παρακολούθηση ενός αιρετού. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν νόμιμα».

Σχετικά με την παραίτηση του κ. Δημητριάδη ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ούτε και εκείνος ήξερε, η παραίτησή του έγινε για λόγους πολιτικής ευθιξίας».

Τι είπε για το Predator

Ερωτηθείς για το αν η ΕΥΠ ή κάποια άλλη υπηρεσία έχει προμηθευτεί το Predator, το επίμαχο λογισμικό για παρακολουθήσεις, ήταν απόλυτος στο ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κανένα από τα κακόβουλα λογισμικά. Η ιστορία αυτή αφορά πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά. Άλλο πράγμα τα Predator και άλλο το ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων». Συμπλήρωσε σχετικά ότι όντως «υπάρχει ένα θέμα. Πρέπει να βρούμε τρόπους διαφύλαξης του απόρρητου των επικοινωνιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider