Το μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα ζητήματα πολιτικής αυτογνωσίας, κράτους δικαίου και αναζήτησης διεθνούς ρόλου» αναφέρει η Κουμουνδούρου,

Με αναφορές για «ζητήματα πολιτικής αυτογνωσίας» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα κάνει λόγο το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου σημειώνει τα εξής:

Σαράντα οχτώ χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα ζητήματα πολιτικής αυτογνωσίας, κράτους δικαίου και αναζήτησης διεθνούς ρόλου.

Η κεντρική σημασία της Κυπριακής τραγωδίας και των αγώνων του Πολυτεχνείου άνοιξαν τον δρόμο στον οριστικό εκτοπισμό φασιστικών επιβουλών του πολιτεύματος.

Τιμούμε πάντα όλους εκείνους που από την πρώτη ημέρα της επιβολής της Δικτατορίας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και το πλήρωσαν είτε με τη ζωή τους, είτε με βασανισμούς, είτε με εξορίες. Με τις προσωπικές θυσίες τους δημιούργησαν κλίμα κοινωνικής καταδίκης και διεθνούς απομόνωσης του δικτατορικού καθεστώτος, καθιστώντας το εντελώς ευάλωτο.

Αυτές οι θυσίες ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές που συνέβαλαν στον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας. Αυτές οι θυσίες παραμένουν και σήμερα επίκαιρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στο Πάρκο Ελευθερίας

Μήνυμα Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα και ενεργειακή κρίση, στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider