Βρετανία: Υπέρμαχος του θατσερισμού στην οικονομία δηλώνει ο Ρίσι Σουνάκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Υπέρμαχος του θατσερισμού στην οικονομία δηλώνει ο Ρίσι Σουνάκ
«Θα μειώσουμε τους φόρους και θα το κάνουμε υπεύθυνα. Θα την περιγράψω ως μία προσέγγιση κοινής λογικής στο θατσερισμό. Πιστεύω ότι αυτό θα έπραττε και η ίδια», δήλωσε o πρώην υπουργός Οικονομικών.

Υπέρμαχος του θατσερισμού στην οικονομία δηλώνει ο ένας από τους οκτώ υποψηφίους για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ανέφερε στην εφημερίδα The Telegraph, ότι στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα διαχειριστεί την οικονομία όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, η πρώην συντηρητική πρωθυπουργός.

«Θα μειώσουμε τους φόρους και θα το κάνουμε υπεύθυνα. Αυτή είναι η οικονομική προσέγγισή μου. Θα την περιγράψω ως μία προσέγγιση κοινής λογικής στο θατσερισμό. Πιστεύω ότι αυτό θα έπραττε και η ίδια», δήλωσε στην εφημερίδα.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ, ο οποίος αποχώρησε από την κούρσα διαδοχής, δήλωσε ότι θα στηρίξει την εκστρατεία του Ρίσι Σουνάκ. «Συνεργάστηκα στενά μαζί του όταν ήμουν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και είμαι πεπεισμένος ότι έχει όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να ηγηθεί της χώρας», ανέφερε σε tweet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η κυβέρνηση μπλοκάρει την ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας των Εργατικών

Σρι Λάνκα: Στις Μαλδίβες ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα - Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η χώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider