Βρετανία: 8 οι υποψήφιοι για τη διαδοχή Μπόρις Τζόνσον - Αποσύρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: 8 οι υποψήφιοι για τη διαδοχή Μπόρις Τζόνσον - Αποσύρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ
Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα.

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τελικά την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε η «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων.

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση αξίωσε από το Εργατικό Κόμμα να αλλάξει η διατύπωση της πρότασης δυσπιστίας προκειμένου να αφαιρεθεί η αναφορά στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και να τεθεί στη συνέχεια σε ψηφοφορία. «Δώσαμε στους Εργατικούς την επιλογή για μια ξεκάθαρη ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα έγινε γνωστό πως το κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν απόψε από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η κυβέρνηση μπλοκάρει την ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας των Εργατικών

Βρετανία: Λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τον αντικαταστάτη του Τζόνσον στους Τόρις

Βρετανία: Το αεροδρόμιο Χίθροου βάζει πλαφόν στους επιβάτες ημερησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider