Πέτσας: Είμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές - Οι υπουργοί δεν έχουν «κατεβάσει τα μολύβια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Είμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές - Οι υπουργοί δεν έχουν «κατεβάσει τα μολύβια»
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως: «Υπάρχουν δύο ζητήματα.»

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως οι εκλογές θα έρθουν στο τέλος της τετραετίας και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά στον πρωθυπουργό πως οι υπουργοί του «έχουν κατεβάσει τα μολύβια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως: «Υπάρχουν δύο ζητήματα. Είμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές, οπότε είναι λογικό οι υπουργοί και οι βουλευτές που επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών να πυκνώσουν τις επαφές τους. Το άλλο είναι αυτό που είπε ο κύριος Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Αυτό δεν ισχύει και συγκρούεται με την πραγματικότητα», δήλωσε στο MEGA τονίζοντας πως οι εκλογές αναμένονται την άνοιξη του 2023.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η κυβέρνηση έχει βγάλει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία σε 48 Δήμους για τον καθαρισμό αστικών δασών.

«Σημασία έχει να περνάει το έργο στην κοινωνία. Κρίσιμο για όλους τους υπουργούς είναι το έργο τους να φαίνεται. Προφανώς δεν αρκεί να εντάξουμε εμείς σαν υπουργείο Εσωτερικών τα έργα, αλλά αυτά να δημοπρατηθούν και να γίνουν για να τα απολαύσουν οι πολίτες», είπε.

«Κάθε χρόνο έχουμε 40-50 πυρκαγιές»

Ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε για επαγρύπνηση αυτό το καλοκαίρι όσον αφορά τις πυρκαγιές.

«Κάθε χρόνο έχουμε 40 με 50 πυρκαγιές», δήλωσε και τόνισε πως εκείνο που τον έχει απογοητεύσει είναι το πως καλύπτονται τα γεγονότα: «Δεν μπορούμε να λέμε πως καίγεται το Amanzoe όταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κάνει αναρτήσεις που ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης και να ποστάρει φωτογραφίες που δείχνουν ότι το ξενοδοχείο δεν έχει καεί. Καταλαβαίνω ότι όλοι τρέχουν να καλύψουν το γεγονός γιατί πουλάει, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην το μεγεθύνουμε».

«Πυρκαγιές θα υπάρχουν. Σημασία έχει πώς αντιδρούμε και πως θα μπορούμε να τις περιορίσουμε με τις συνθήκες που επικρατούν», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δοθεί 100 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό των δασών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι μία φωτιά που έχει προκληθεί από διάφορα φαινόμενα, πολλές φορές όμως υπάρχει ανθρώπινο χέρι. Θα πρέπει να είναι παραδειγματική η τιμωρία και γι’ αυτό εφιστώ την προσοχή φέτος να είμαστε προσεκτικοί κι εμείς να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Δώσαμε 5 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία στις αυξήσεις της ενέργειας

Τσίπρας: Case study η ομιλία Μητσοτάκη με «τόσα, μα τόσα ψέματα»