Συνάντηση του Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση του Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας
Έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 13:05 και κατόπιν θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 13:45, οι δυο υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανοήσεως μεταξύ των δυο υπουργείων Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 13:50, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ - Αρμενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΑΕ στη συνάντηση με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ