Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 31,1% για τη Νέα Δημοκρατία - Στο 22,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 31,1% για τη Νέα Δημοκρατία - Στο 22,6% ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο κλίμα αυτό, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό

Θετικά αποτιμάται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην ερώτηση αν «η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας», οι πολίτες απαντούν 30% «αρκετά», 16% «πολύ» και 14% «λίγο».

Στο κλίμα αυτό, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,1% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco και την αξιωματική αντιπολίτευση άνοδο 0,1%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 12,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,6%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 καθώς καταγράφει ποσοστό 3,5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια και ιδιαίτερα για τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει «αρκετά» την κατανάλωση βασικών αγαθών και το 17% «πολύ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 8,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider